Arsenalilla edessä haastava kotiottelu Eurooppa-liigassa

Arsenal ja Rennes kohtasivat viikko sitten Eurooppa-liigan toisen pudotuspelikierroksen ensimmäisessä osassa Ranskassa. Rennes aiheutti Arsenalille suuren yllätyksen kaatamalla Tykkimiehet kotikentällään 3-1. Arsenal oli mennyt ottelun alkuhetkillä Alex Iwobin maalilla johtoon. Tasoitus nähtiin juuri ennen ensimmäisen puoliajan täyttymistä, kun Benjamin Bourigeaud iski kotijoukkueelle tasoituksen vapaapotkun jatkopallosta. Vapaapotkun Rennes sai, kun Sokratis Papastathopoulos otti toisen keltaisen kortin myötä itselleen punaisen kortin ja ulosajon. Tämän johdosta kreikkalainen on sivussa myös illan toisesta osasta.

Toisella puoliajalla Nacho Monrealin oman maalin, sekä Ismaila Sarrin maalin turvin ranskalaiset ottivat vahvantuntuisen voiton lontoolaisista. Arsenal iski ottelussa kuitenkin hyvin tärkeän vierasmaalin, joten heille riittäisi 2-0 voitto Emiratesilta illan ottelussa. Tykkimiehet pelasivat sunnuntain loistavan ottelun ja kaatoivat Manchester Unitedin juurikin noilla 2-0 lukemilla. Samalla he osoittivat, ettei heitä voi vielä laskea ulos myöskään Eurooppa-liigasta.

Lisää buustia joukkueelle antaa ranskalaisen hyökkääjän Alexandre Lacazetten pelikiellon lyhentyminen kolmesta ottelusta kahteen. Tämä tarkoittaa sitä, että hyökkääjä nähdään mukana kokoonpanossa tänään Rennesiä vastaan.

”Me kaikki tiedämme, kuinka tärkeä Alex on joukkueelle”, Unai Emery kertoi lehdistötilaisuudessa.

”Tietenkin mitä enemmän meillä on pelaajia vapaana, sitä parempi. Meillä on todella laadukkaita pelaajia. Etenkin keskikentällä ja hyökkäyksessä.”

”Toivotaan, että Lacazette voi auttaa meitä tuomaan toivotun tuloksen torstaina.”