Arsenalilla edessä vierasmatka Brightoniin etelä-Englantiin

Brighton saa vieraakseen Amex stadionille voittokantaan palanneen Arsenalin. Brighton hävisi puolestaan viime kierroksella etelä-Englannin derbyssä Bournemouthille 2-0. Arsenal puolestaan kaatoi kotikentällään Burnleyn 3-1. Viime kaudella Brighton yllätti Arsenalin tässä vastaavassa ottelussa 2-1. Lewis Dunk sekä Glenn Murray veivät isännät 2-0 johtoon. Vieraiden ainokaisesta vastasi Pierre-Emerick Aubameyang, joka on kuluvalla kaudella ollut yksi sarjan tehokkaimmista hyökkääjistä.

Brighton on pelannut toistaiseksi erinomaisen kauden. Joukkue on sarjassa tällä hetkellä sijalla 13, mutta se on pystynyt pelaamaan lähes jokaisessa ottelussa tavalla, jossa se on omannut mahdollisuudet voittoon. Viime kauden yksittäiset hyvät tulokset ovat kääntyneet tällä kaudella huomattavasti tasaisemmaksi suorittamiseksi ja se lupaa hyvää joukkueelle loppukautta ajatellen.

”Kun olet Valioliigassa Brighton, joka pelaa vasta toista kauttaan sarjassa, jokainen jakso on meille haastava. Kaikki ottelut, joita pelaamme ovat vaikeita”, Chris Hughton kertoi lehdistötilaisuudessaan.

”Meillä on paljon otteluita lyhyessä ajassa ja meidän on pelattava korkealla tasolla saadaksemme otteluista pisteitä.”

Arsenal pelasi hyvin pitkän jakson ilman tappioita ennen kuin Southampton päätti Arsenalin putken 3-2 kotivoitollaan. Tottenham kaatoi Arsenalin seuraavaksi Carabao-cupissa 0-2, mutta viime kierroksella Arsenal sai jälleen kaivatun voiton. Joukkue on ollut Unai Emeryn alaisuudessa parhaimmillaan loistava, mutta se on myös pystynyt kaivamaan voittoja hieman heikommallakin esityksellä. Emery uskoo Brighton-ottelun olevan joukkueelle fyysisesti hyvin vaikea.

”Brighton-ottelusta tulee hyvin vaikea ottelu. Se on samanlainen fyysinen ja hyvin organisoitu joukkue, kuten Burnley. Heillä on hyvä valmentaja, joka tekee hyvää työtä seurassa”, Emery kertoi.

”Siitä tulee haastavaa ja kunnioita tällaisia joukkueita, sillä heillä on myös hyviä pelaajia.”