Advertisement

Arsenalilla toppariongelma ennen FA Cupin finaalia

Valioliigan kausi sai päätöksensä sunnuntaina ja Arsenal sijoittui Arsène Wengerin vuonna 1996 alkaneella aikakaudella ensimmäistä kertaa neljättä sijaa alemmaksi, lopullisen sijoituksen ollessa viides. Arsenalin kauden totaaliselta epäonnistumiselta voisi pelastaa kuitenkin FA Cupin voitto. Joukkue kärsii kuitenkin vakavista ongelmista keskuspuolustajan tontillaan ennen lauantaina Chelseaa vastaan pelattavaa finaalia.

Saksalaistoppari Shkodran Mustafi sai viime viikon tiistaina pelatussa ottelussa Sunderlandia vastaan iskun päähänsä ja miehellä uskotaan olevan aivotärähdys. Tuon takia hän oli sunnuntain ottelusta sivussa ja on vielä epäselvää, pystyykö Mustafi pelaamaan lauantaina.

Laurent Koscielnyltä puolestaan jää ottelu varmasti väliin. Ranskalainen otti sunnuntain Valioliiga-ottelussa punaisen kortin ja on näin ollen pelikiellossa kauden huipennuksessa.

Tämän lisäksi myös Gabriel Paulistan tilanne ennen lauantaita on hyvin epävarma. Brasilialainen loukkasi polvensa sunnuntaina Evertonia vastaan ja kannettiin paareilla pois kentältä. Wengerin mukaan Gabrielin polvivamma ei näytä hyvältä, joten mies tuskin pystyy lauantaina kentälle juoksemaan.

Hieman positiivisiakin uutisia Wengerin miehistö sai, kun Gabrielin paikan Everton-ottelun viimeiselle reilulle puolituntiselle otti Per Mertesacker. Konkaritopparilta on jäänyt polvivamman takia käytännössä koko kausi väliin, sillä nuo minuutit olivat saksalaiselle kauden ensimmäiset. Mertesackerin pelituntuma on siis olematon, mutta hän saattaa silti joutua ottamaan paikan nuoren Rob Holdingin vierestä. Mikäli Wenger jatkaa loppukaudesta tutuksi käyneellä kolmen miehen alakerrallaan, on yksi kandidaatti näiden miesten viereen yleensä enemmän vasemmalla viihtyvä Nacho Monreal.