Advertisement

Arsenalille paljon virstanpylväitä ottelussa Watfordia vastaan

Arsenal otti eilen vakuuttavan 3-0 kotivoiton Watfordista. Tulos toi liudan mielenkiintoisia virstanpylväitä Arsenalille. Kotijoukkueen voittoa oli todistamassa suhteellisen harvalukuinen joukko. Virallinen katsojamäärä oli 59 131 katsojaa. Emiratesin katsojakapasiteetti on 59 867. Virallinen tulos on harhaanjohtava, sillä stadionilla oli todella runsaasti tyhjiä paikkoja. Todellisuudessa katsojamäärä oli useita tuhansia katsojia vähemmän.

Voitto Watfordista oli seuran managerille Arsene Wengerille uran 700. seuran peräsimessä. Ranskalaisen ura on ollut pitkä ja voittoja on tullut paljon, mutta etenkin tällä kaudella sekä hänellä että joukkueella on ollut vaikeampaa. Joukkueella on nyt kuitenkin kaksi nollapeliä takanaan. Tämä antaa varmasti lisävirtaa ensi torstaina pelattavaan Eurooppa-liigan otteluun AC Milania vastaan. Arsenal johtaa otteluparia yhteismaalein 2-0.

Arsenalin Shkodran Mustafi sai kunnian olla pelaaja, joka teki seuran 1000. kotimaalin Valioliigassa. Syötön Mustafin maaliin antoi Mesut Özil, joka sai tililleen 50. maalisyötön. Samalla hänestä tuli Valioliigahistorian nopeimmin 50. maalia syöttänyt pelaaja. Hänellä kului tuohon saavutukseen aikaa 141 ottelua. Kakkosena tilastossa on Eric Cantona, jolla aikaa kului 143 ottelua.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä Petr Cechistä tuli ensimmäinen pelaaja Valioliigan historiassa, joka on saanut täyteen 200 nollapeliä. Cech ehti metsästää ennätystä jonkin aikaa, kunnes tuo historiallinen määrä saatiin vihdoin rikki. Tähän tarvittiin Troy Deeneyn rangaistuspotkun torjunta, mikä on myös erittäin harvinaista herkkua tsekkimaalivahdille.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom