Arsenalilta vahva aloitus Östersundsin vieraana

Arsenal aloitti jatkopelit Eurooppa-liigassa vakuuttavasti ruotsalaisen Östersunds FK:n vieraana. Ottelua ennen stadion lauloi yhdessä ja tunnelma vaikutti olleen erityinen. Eikä ihme, sillä olihan kotijoukkueen kannalta alkamassa jotain todella spesiaalia. Olosuhteet eivät tuntuneet kuitenkaan aiheuttaneen Arsenalille suuria ongelmia ja erityisesti ottelun alku oli vierailijoilta erittäin väkevä. Pallonhallinta oli ensimmäisen 25 minuutin jälkeen peräti 88 prosenttisesti pohjois-lontoolaisille.

Arsenalin puolustaja Nacho Monreal onnistui maalinteossa ottelun 13. peliminuutilla. Tuota ennen Arsenalilla oli ollut jo hyvä paikka Mesut Özilin toimesta ja muutama puolittainen tilanne siihen päälle. Monreal on ollut todella vahvassa viereessä viime aikoina, sillä laitapuolustaja on viidessä edellisessä ottelussaan tehnyt peräti kolme maalia ja antanut tähän vielä kaksi maalisyöttöä päälle, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Henrik Mkhitaryanin laukaus ottelun 24. peliminuutilla kimposi kotijoukkueen puolustajan Sotiris Papagiannopoulosin kyljestä ohi Östersundsin maalivahdin Aly Keitan. Arsenalin toisen osuman jälkeen kotijoukkue heräsi otteluun mukaan ja otti hallinnan hetkeksi hallintaansa. Tuona aikana, joukkue onnistui rakentamaan muutaman hyvän tilanteen, mutta maalia se ei kyennyt tekemään. Tauolle lähdettiin Arsenalin 0-2 johdossa.

Toinen puoliaika oli kohtalaisen tasaista pelaamista, josta kertoo myös huomattavasti tasoittuneet tilastot. Arsenalin pallonhallinta koko ottelussa oli 61 prosenttia ja maalia kohti menneet laukaukset vierailijat voitti yhdellä. Arsenalilla laukauksia oli kuusi ja kotijoukkueella viisi.

Mesut Özil laukaus upposi Keitan käsien kautta maaliin 58. peliminuutilla ja viimeistään siinä vaiheessa peli oli selvä. Östersunds sai vielä ottelun lopussa rangaistuspotkun, mutta Arsenalin maalilla torjunut David Ospina torjui hienosti Tom Petterssonin laukauksen.

The Emiratesille lähdetään Arsenalin vahvassa 3-0 johtoasemassa. On hyvin vaikea nähdä, että Östersundsin tuhkimotarina voisi millään saada jatkoa, vaikka jalkapallossa ihmeitä on tapahtunut aiemminkin.