Advertisement

Arsenalin ennätyshankinnalle sataa kritiikkiä – ”Lille kävelee nauraen pankkiin”

Kuva: TT, Holly Allison

Arsenal-legenda Martin Keown ei ole vakuuttunut pohjoislontoolaisseuran ennätyshankinta Nicolas Pepen otteista ja hänen mukaansa Lille kävelee nauraen pankkiin saatuaan norsunluurannikkolaispelaajasta hulppean 72 miljoonan punnan siirtokorvauksen.

Viime kaudella kovaa jälkeä Ranskan pääsarjassa tehnyt Pepe on onnistunut yhdeksässä pelaamassaan ottelussaan maalinteossa vain kertaalleen, jonka senkin hän teki rangaistuspotkusta. Maanantaina pelatussa valioliigaottelussa Manchester Unitedia vastaan Pepe oli umpisurkea ja menetti pallon peräti 17 kertaa.

Keown on erityisen huolissaan siitä, että Pepen hankinta ja peluuttaminen on vaarassa hidastaa seuran nuorten pelaajien, kuten esimerkiksi Bukayo Sakon kehitystä.

”Jos menet ajassa taaksepäin ja ajattelet Arsene Wengeriä, hän ei olisi koskaan estänyt nuoren pelaajan polkua, mutta nyt he ovat vaarassa tehdä sen Bukayo Sakon kanssa, koska Pepe tuli joukkueeseen”, Keown sanoi BT Sportille.

”Se oli valtava määrä rahaa, jonka he maksoivat hänestä ja Lille kävelee nauraen pankkiin.

”On vielä liian varhaista vetää lopullisia johtopäätöksiä ja ehkä pelaaja kääntää sen vielä päälaelleen, mutta en ole oikeasti nähnyt häneltä sitä mitä odotin.”

Myös Michael Owen oli yhtä kriittinen Pepeä kohtaan.

”Puhumme Arsenalista tällä hetkellä paljon positiivisia asioita, mutta mielestäni siellä on yksi pieni negatiivinen asia ja se on Pepe”, Owen lisäsi.

Pepe teki viime kaudella Ranskan liigassa hurjat 22 maalia ja antoi 11 maalisyöttöä.