Advertisement

Arsenalin Eurooppa-liigan kotiavauksessa vastassa Köln

Arsenal kohtaa tänään Eurooppa-liigan avauksessa kotonaan saksalaisen 1. FC Kölnin. Ottelussa kohtaavat ennakkoon lohkon kaksi ennakkosuosikkia. Kotiavauksen tärkeys on merkittävä Arsenalin kannalta, mikäli se haluaa saada hyvän startin Eurooppa-liigan kampanjalleen.

Valioliiga on alkanut lontoolaisilta hieman yskähdellen. Saldona neljästä ottelusta on kaksi kotivoittoa ja kaksi vierastappiota. Puolestaan Kölnin alku Bundesliigassa on ollut erittäin vaikea. Kolmesta ottelusta kaikki ovat päättyneet tappioon ja tehtyjä maaleja on vain yksi. Päästettyjä maaleja on vastaavasti jo seitsemän.

Torstain ottelussa pelaajien kierrätys on kenties hieman normaalia suurempaa sunnuntaisen Chelsea ottelun vuoksi. Vieraspeli Stamford Bridgellä on joukkueelle hyvin tärkeä. Arsenalin vieraspelit eivät ole tällä kaudella sujuneet hyvin ja sarjan kärkijoukkueita vastaan saldo on ollut huono jo pitkään. Tähän Arsenal kaipaa pian muutosta, mikäli se mielii taistella mestaruudesta tai edes kärkinelikon paikoista.

Arsenal lähtee otteluun pelaajilla, jotka eivät ole Valioliigassa pelanneet vielä kovin paljon. Seitsemän normaalisti avauksessa olevaa pelaajaa saavat huilivuoron. Nämä pelaajat ovat Petr Cech, Laurent Koscielny, Aaron Ramsey, Mesut Özil, Granit Xhaka, Danny Welbeck sekä Alexandre Lacazette. Tämä antaa loistavan mahdollisuuden mm. Theo Walcottille, Jack Wilsherelle, Olivier Giroudille sekä Mohamed Elnenylle näyttää iskukykynsä, jotta he voivat taistella tosissaan pelipaikasta myös Valioliigan kokoonpanossa. Myös chileläinen Alexis Sanchez on nimetty Köln-ottelun kokoonpanoon.