Arsenalin finaalitoiveille iso kolaus – jäi kotona 1-1 tasapeliin vajaamiehistä Atletico Madridia vastaan

Arsenal kohtasi Eurooppa-liigan välierien ensimmäisessä osassa kotonaan Atletico Madridin. Kotijoukkueelle tarjottiin kiinnitystä finaalipaikkaan hopeatarjottimella, mutta Arsenal heitti tarjotun mahdollisuuden roskakoriin.

Ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen kannalta vahvasti. Vahva pelaaminen pakotti Atletico Madridin laitapuolustajan Sime Vrsaljkon rikkomaan kahdesti keltaisen kortin arvoisesti. Kroatialainen ajettiin ulos jo ottelun kymmenennellä peliminuutilla. Arsenal pääsi pelaamaan reilu 80 minuuttia miehen ylivoimalla. Atleticon tarjoama apu ei jäänyt tähän. Joukkueen manageri Diego Simeone ajettiin katsomoon neljä minuuttia myöhemmin. Syynä erotuomarille kiivas protestointi.

Tässä vaiheessa Arsenalin näkökulmasta alkoi näyttää hyvältä. Joukkue sai hyvän painostusjakson päälle, muttei onnistunut maalinteossa hyvistä paikoista huolimatta. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella Antoine Griezmann sai pari hyvää maalintekopaikkaa, mutta David Ospina torjui laukaukset kotijoukkueen maalilla.

Toisella puoliajalla Arsenal lähti ensimmäistäkin puoliaikaa vahvemmin liikkeelle. Atletico näytti ajoittain olevan täydellisen jyrän alla. Kotijoukkueen yritys toi lopulta tulosta 61. minuutilla, kun Alexandre Lacazette puski pallon tarkasti ohi erinomaisesti pelanneen Jan Oblakin.

Arsenal ei tyytynyt tähän tulokseen, vaan lähti aktiivisesti hakemaan lisäosumia. Siihen joukkue ei kuitenkaan pystynyt. Sen sijaan Atletico sai pallon Danny Welbeckiltä 82. minuutilla. Tilanteessa näytti olevan rike, joka jäi viheltämättä. Pallo pelattiin pitkällä pallolla yli Arsenalin puolustuksen. Kotijoukkueen kapteeni Laurent Koscielny pääsi tilanteeseen mukaan, mutta toheloi pallon Antoine Griezmannille, joka pääsi läpiajoon. Hän ohitti Ospinan ja edessä oli enää tyhjä maali. Shkodran Mustafilla oli vielä mahdollisuus päästä pallon tielle, mutta kriittisellä hetkellä saksalainen liukastui ja Griezmannilla oli helppo työ tasoittaa ottelu 1-1.

Nämä jäivät myös ottelun loppunumeroiksi ja kotijoukkue voi olla tulokseen erittäin pettynyt. 80. minuutin ylivoimalla joukkue onnistui tekemään yhden maalin ja antamaan vierailijoille elintärkeän vierasosuman. Toinen osa pelataan viikon päästä torstaina Madridissa.