Advertisement

Arsenalin katseet tulevaisuudessa – Dortmundin pääkykyjenetsija matkalla Pohjois-Lontooseen

Arsenal on satsaamassa vahvasti tulevaisuuteen. Arsenal on hankkinut Borussia Dortmundin korkealle arvostetun pääkykyjenetsijän Sven Mislintatin seuran uudeksi pelaajahankintoihin keskittyvän organisaation johtajaksi. Arsenal julkisti sopimuksen tänään illalla ja Mislinstat voi siirtyä Arsenaliin välittömästi.

Arsenalin nykyinen pääkykyjenetsijä Steve Rowley on siirtymässä pois seurasta, mutta on englantilaislähteiden mukaan valmis jäämään seuraan vielä siirtymäkauden ajaksi.

Mislintat on saanut Saksassa lempinimen ”timanttisilmä”, joka juontaa juurensa kykyjenetsijän kyvyistä löytää seuraansa hiomattomia timantteja. Mislintatin hankintoja Dortmundiin ovat olleet muun muassa Shinji Kagawa, Robert Levandowski sekä Pierre Emerick-Aubameyang. Myös tämän kauden loistavasti pelannut Christian Pulisic kuuluu saksalaisen löytöihin, kuten myös Barcelonaan viime kesänä suurella rahalla myyty Ousmane Dembele.

Mislintat käyttää apunaan nykyaikaisimpia työkaluja ja kiinnittää paljon huomiota pelaajista kertyneisiin data-analyyseihin. Arsenal omistaa Yhdysvalloissa sijaitsevan StatDNA yrityksen, jonka tehtävänä on kerätä tietoa pelaajista. Arsenalin pelaajahankinnat vastaavasti ovat perustuneet suurelta osin juuri StatDNA:n analyyseihin.

Mislintatin hankinta kertoo selvästi Arsenalin halusta keskittyä vahvasti myös tulevaisuuteen. Seura on onnistunut hankkimaan paljon lahjakkaita pelaajia, mutta hetkeen heistä kenestäkään ei ole noussut aivan samanlaisia tähtiä kuin Dortmundista.

Arsenalin taustoissa tapahtuu tällä hetkellä muutenkin normaalia enemmän liikehdintää, sillä pääsopimusneuvottelija Dick Law erosi tehtävistään syyskuussa.