Advertisement

Arsenalin keskikentällä tapahtumassa muutoksia – yksi sisään, yksi ulos

Valioliigaseura Arsenal on myymässä Henrikh Mkhitaryanin pysyvällä siirrolla AS Romaan.

Italialaisseura tiedotti tällä viikolla jatkaneensa keskikenttäpelaajan lainasopimusta kauden loppuun asti ja kertoi samalla, että he ovat päässeet alustavaan sopimukseen pysyvästä siirrosta.

Arsenalia vuodesta 2018 lähtien edustanut Mkhitaryan on pelannut vahvan kauden Italiassa kirjaten 19 pelaamassaan ottelussaan tililleen kuusi maalia sekä neljä maalisyöttöä.

Arsenal on täyttämässä Mkhitaryanin jättämän tyhjiön Real Madridin Dani Ceballosilla, joka on pelannut Tykkimiehissä tämän kauden lainalla. Arsenal-luotsi Mikel Arteta vahvisti keskiviikkona seurojen olleen ”molemminpuolisissa yhteyksissä aiheesta”.

23-vuotias Ceballos ei ole onnistunut pohjoislontoolaisseurassa odotetulla tavalla, sillä 29 pelaamassaan ottelussaan espanjalainen on onnistunut tekemään vain kaksi maalia sekä antamaan saman verran maalisyöttöjä. Arteta näkee keskikenttämiehen olevan kuitenkin tärkeä pelaaja joukkueelle.

”Pidän todella paljon Danista ja siitä, mitä hän tuo joukkueeseen. Hän ymmärtää, mitä pyrimme tekemään, ja hänen itseluottamuksensa riittää pallon kuljettamiseen mille tahansa kenttäalueelle. Hän antaa meille mahdollisuuden kontrolloida otteluita niin pallollisella kuin pallottomallakin tekemisellään”, Arteta kehui.