Advertisement

Arsenalin nuoresta lupauksesta seuraava tähti

Arsenal on vuosia satsannut nuorten pelaajien kehittämiseen. Pelaajia hankitaan omaan akatemiaan kasvamaan ja oppimaan Arsenalin tavan pelata jalkapalloa. Osa pelaajista on noussut akatemiasta aivan Arsenalin edustusjoukkueeseen asti. Akatemian tuotoksia ovat mm. Cesc Fabregas, Robin Van Persie, Aaron Ramsey, Theo Walcott, Alex Oxlade-Chamberlain ja monet muut. Seuraava tuosta putkesta ulos tuleva pelaaja on ehkä paras heistä kaikista, tai ainakin lahjakkain.

Nuori 17-vuotias englantilaisnuorukainen nimeltään Reiss Nelson on tunkeutumassa Arsenalin tämän kauden ykkösmiehistöön. Nelson on kiistaton lahjakkuus ja häntä pidetään seuraavana todellisena tulevaisuuden englantilaistähtenä.

Arsenalin manageri Arsene Wenger on palkinnut nuoren pelaajan loistavista esityksistään ja nostanut pelaajan mukaan seuran ykkösjoukkueeseen. Pelaajan debyytti kovimmalla tasolla nähtiin eilen illalla pelatussa Eurooppa-liigan ottelussa Kölniä vastaan. Nelson tuli vaihdosta kentälle 9 minuuttia ennen loppua.

Nelson säväytti kesällä harjoituksissa tekemällään maalilla.

Nelsonin taidot on huomioitu myös Arsenalin ykkösjoukkueen pelikaverien keskuudessa. Mm. Mesut Özil on hyvin vaikuttunut nuoren englantilaisen taidoista ja on antanut Nelsonille paljon neuvoja.

”Hauskaa kuinka Mesut on jutellut minulle ja auttanut minua peleissä.” Nelson muistelee kesällä pelattua The Emirates Cup-harjoitusturnausta ja sen pelejä.

”Ensimmäisen pelin jälkeen hän vaikutti hyvin vaikuttuneelta, eikä pystynyt arviomaan ikääni. Kertoessani ikäni hän oli entistäkin vaikuttuneempi.  Siitä lähtien hän on kertonut minulle paljon vinkkejä, miten voisin parantaa peliäni ja kuinka käyttäytyä kentällä ja sen ulkopuolella” Nelson kertoo.

”On hullua saada ohjeita yhdeltä maailman parhaista pelaajista” hän jatkaa.

17-vuotiaana superlahjakkuutena hän yrittää tiukasti välttää virheitä, jotka voivat estää häntä saavuttamasta potentiaalinsa huipun. Tässä Wengerin ja Özilin sekä muiden Arsenalin tähtien tuki ja neuvot ovat Nelsonille tärkeitä. Kesän esitykset ja nopea nousu ykkösmiehistöön antanut Nelsonille mahdollisuuden näyttää mihin hän pystyy. Ja hänestä tulee tähti!