Advertisement

Arsenalin omistaja Kroenke kiinnostunut ostamaan Ushmanovin ulos Arsenalista

Arsenalin suurin omistaja, yhdysvaltalainen miljardööri Stan Kroenke on kiinnostunut ostamaan lisää Arsenalin osakkeita itsellensä. Toiseksi eniten osakkeita omistava oligarkki Alisher Ushmanov teki viime toukokuussa 1,3 Miljardin tarjouksen Kroenken Arsenalin osakkeista. Kroenke hylkäsi tarjouksen ja on Arseblogin mukaan tehnyt Ushmanoville tarjouksen tämän osakkeista.

Kroenke on yhdysvaltalainen liikemies, jonka omaisuuden nettoarvoksi on arvioitu yli kahdeksan miljardia euroa. Kroenke omistaa Arsenalin lisäksi NBA:ssa pelaavan Denver Nuggetsin, NHL-seura Colorado Avalanchen, NFL-seura Los Angeles Ramsin sekä MLS jalkapalloseuran Colorado Rapidsin.

Kroenkea pidetään Arsenal-fanien keskuudessa yleisesti syylliseksi Arsenalin seesteiseen nykytilaan. Kroenken muiden urheiluseurojen menestys viime vuosina on niin ikään ollut erittäin vaisua, ellei jopa umpisurkeaa. Rams on yksi NFL:n heikoimmista seuroista viime kaudella ja Colorado Avalance samassa tilanteessa NHL:ssä.

Ushmanov ei ole toistaiseksi vielä kieltäytynyt tarjouksesta, sillä hänen uskotaan odottelevan paranneltua tarjousta. Ushmanov ja hänen omistamansa USM Holdings Company on sponsoroinut Evertonin harjoituskeskusta viiden vuoden sopimuksella. Ushmanovin hyvä ystävä Farhad Moshiri osti 49,9 % Evertonin osakkeista vuonna 2016.

64-vuotiaan oligarkin uskotaan olevan kiinnostunut tarjouksen hyväksymisestä, jotta hän voisi sijoittaa rahat uudelleen Evertoniin. Ushmanov on kertonut olevansa halukas satsaamaan Arsenalin, mutta välien Kroenkeen kerrotaan olevan erittäin huonot. Kroenken omistama KSE on aiemmin kertonut, että Ushmanovin on turha odottaa Arsenalin johtoryhmään pääsyä niin kauan kuin Kroenke on vallassa Arsenalissa.

Tästä syystä Ushmanovin uskotaan olevan kiinnostunut hyväksymään Kroenken tekemän tarjouksen ja siirtymään Evertonin taustalle. Ushmanovin osakkeilla Kroenke saisi lähes koko Arsenalin täysin hallintaansa yli 97 % osake-enemmistöllä. Tämä on hyvin pelottava uhkakuva Arsenalin kannattajien keskuudessa, joiden mielestä tämä olisi toteutuessaan Arsenalin kuolinisku. Ja kun katsotaan rapakon taakse Kroenken omistamiin urheiluseuroihin, pelko on täysin ymmärrettävissä.