Advertisement

Arsenalin superlupaus loistavassa vireessä Bundesliigassa

Arsenalin superlupaus Reiss Nelson lainattiin täksi kaudeksi Saksan Bundesliigassa pelaavan Hoffenheimin riveihin ja meno on ollut hurjaa.

18-vuotias englantilaishyökkääjä on tehnyt Bundesliigassa jo kuusi maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussaan, ja hänet valittiin lokakuussa kuukauden tulokaspelaajaksi. Nelsonin maalimäärä on todella kova, kun ottaa huomioon hänen peliaikansa. Kahdeksassa ottelussa hän on pelannut yhteensä 329 minuuttia, joten yhden maalin tekemiseen Nelson on tarvinnut vain 55 minuuttia.

Nelson on Arsenalissa erittäin arvostettu pelaaja. Nuorukainen solmi seuran kanssa kolmen vuoden jatkosopimuksen ennen Hoffenheimin kanssa tehtyä lainasopimusta. Arsenal-manageri Unai Emery ei kyennyt tarjoamaan hyökkääjälle mitään takuita peliajasta, joten lainapesti koettiin pelaajan urakehityksen kannalta parhaana mahdollisena vaihtoehtona.

Lainapesti onkin ollut todella onnistunut, sillä Hoffenheim on antanut säännöllisesti peliaikaa Nelsonille, jonka mahtavat otteet Saksassa ei ole jäänyt huomioimatta Pohjois-Lontoossa.

“Olemme iloisia, kun yksi pelaaja lähtee pelaamaan [lainalle], ottamaan vastuuta, saamaan pelirytmin ja onnistuu nousemaan korkealle tasolle kuten Reiss Nelson Hoffenheimissa, Emery sanoi.

“Seuraamme häntä ja hänen esityksiään, hänen hyviä esityksiään ja myös hänen peliminuuttejaan.

“Meille on erittäin tärkeää seurata häntä ja hänen esityksiä, joita hän antaa.

“Hänen kehityksensä on ollut hienoa. Harjoituskaudella hän työskenteli kanssamme, mutta täällä peliminuuttien ja vastuun saaminen on vaikeampaa, koska hän on nuori ja päätös lähteä on tärkeä hänelle ja meille.

“Luulen, että tällä hetkellä hän kehittyy haluamallamme tavalla.