Advertisement

Arsenalin toppari tähyää Englannin maajoukkueeseen

Arsenalin 23-vuotias keskuspuolustaja Rob Holding sai kauden ensimmäisen mahdollisuutensa Valioliigassa kesän hankinnan Sokratis Papastathopouloksen loukkaantumisen myötä. Hän tarttui mahdollisuuteen kiinni tiukasti ja on pysynyt avauskokoonpanossa omilla meriiteillään.

Holding tuli vaihdosta kentälle Arsenalin kauden kuudennessa Valioliiga-ottelussa Evertonia vastaan Sokratiksen loukkaannuttua kesken ensimmäisen puoliajan. Seuraavat kuusi ottelua Holding onkin pelannut alusta loppuun, vaikka Sokratiskin on toipunut pelikuntoon. Kreikkalainen on saanut ihmetellä kolme ottelua penkin puolelta. Yhteensä Holding on kaikissa kilpailuissa pelannut tällä kaudella jo 12 ottelua.

“Luulen, että tämä on paras vireeni Arsenalin paidassa”, Holding totesi Sky Sportsin mukaan. “Kyseessä on ollut 12 peliä tasaisen kovalla tasolla, enkä pelaa koska joku on loukkaantunut vaan omien ansioideni vuoksi. Se antaa lisää itseluottamusta.”

Englannin maajoukkueessa Holding ei ole vielä debytoinut. Hän on kuitenkin huomannut päävalmentaja Gareth Southgaten nostaneen paljon uusia pelaajia mukaan, mikä luo uskoa myös hänen mahdollisuuksiinsa.

“Gareth Southgate on tuonut raikkaan tuulahduksen Englannin joukkueeseen monien nuorien pelaajien myötä”, Holding jatkoi. “Jos pelaat hyvin Valioliigassa joka viikko, kuten nähtiin Callum Wilsonin ja Lewis Dunkin kohdalla, saat mahdollisuutesi. Haluan olla osa sitä, mitä he luovat tällä hetkellä. Luonnollisesti he pärjäsivät hyvin MM-kisoissa, ja EM-kisat koittavat reilun vuoden päästä. On hieno aika olla mukana Englannin maajoukkueessa, joten miksen minäkin haluaisi olla.”

Holding on tuttu pelaaja myös Southgatelle, sillä hän teki debyyttinsä alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa keväällä 2016 Southgaten valmennettua yhä heitä. Nyt Holdingilla ja muilla maajoukkueeseen mielivillä pelaajilla on hyvin aikaa vakuuttaa valmentajansa, sillä maaotteluita ei pelata ennen maaliskuuta, jolloin alkavat karsinnat kesän 2020 EM-kisoihin.