Advertisement

Arsenalissa 22-vuotta valmentanut Arsene Wenger: “Kadun kaiken uhraamista”

Arsenalia 22-vuoden ajan valmentanut Arsene Wenger myöntää, että uran jatkaminen niin pitkään Pohjois-Lontoossa saattoi olla hänen uransa suurin virhe. Ura Arsenalissa on vaatinut Wengeriltä paljon ja hän kertookin joutuneensa uhraamaan kaiken muun rakastamansa seuran tieltä. Ranskalaisen avioliitto muun muassa kariutui valmennusuran johdosta.

Ranskalainen julkaisu RTL tiedusteli Wengeriltä, minkä hän kokee uransa suurimmaksi virheeksi.

“Ehkä se on pysyminen yhdessä seurassa 22-vuotta”, Wenger vastasi.

“Olen henkilö, joka tykkää liikkua paljon. Pidän myös haasteista. Olen ollut toisinaan omien haasteideni vanki.”

“Kadun kaiken uhraamista, sillä ymmärrän satuttaneeni monia ihmisiä ympärilläni. Laiminlöin perheeni ja olen laiminlyönyt useita läheisiäni.”

“Syvällä sisällä, pakkomielteinen mies on itsekäs hänen tavoitellessaan sitä mitä rakastaa.”

“Minulla oli useita mahdollisuuksia tulla Ranskan manageriksi. En muista oliko ensimmäinen kerta ennen vai jälkeen Raymond Domenechin.”

“Ehkä molempien. Minua on aina kiinnostanut päivittäinen valmentaminen. Se on stimuloivampaa.”

“Olen kysynyt itseltäni pitäisikö minusta tulla maajoukkueen valmentaja. Maajoukkueen valmentaja valmentaa vuodessa 10 ottelua. Seurajoukkueessa otteluita tulee 60. Minun huumeeni on seuraava ottelu joten..”

Wenger uskoo tulevaisuutensa ratkeavan muutaman kuukauden sisällä. Toistaiseksi Wenger ei ole minkään joukkueen valmentaja ja toisaalta kausi on piakkoin alkamassa. On kuitenkin hyvin mahdollista, että Wenger palaa valmennuksen pariin vielä myöhemmin.

 

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom