Advertisement

Arsene Wenger kertoi syyn, miksi hän ei yllättynyt Liverpoolin noususta

Arsenalin ex-manageri Arsene Wenger ei juurikaan yllättynyt siitä, että Liverpool nousi tiistai-iltana Barcelonaa vastaan kolmen maalin takaa voittoon. Ranskalaismanagerin mukaan syy siihen on yksinkertainen: Anfield.

Liverpoolille finaalipaikka oli toinen peräkkäinen. Viimeiseen 14 vuoteen se on jo seuran neljäs. Tämän vuosituhannen ainakin toistaiseksi ainoan voittonsa se nappasi kaudella 2004-05, kun Milan kaatui Istanbulissa pelatussa finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Valioliigaa merseysidelaisjoukkue ei ole kuitenkaan voittanut lähes 30 vuoteen.

Mutta miksi ihmeessä joukkue pärjää Euroopan kovimmassa seurajoukkuekilpailussa paremmin kuin kotimaan pääsarjassa? Syy tähän lienee se, että kotiotteluilla on suurempi merkitys Mestarien liigassa, kuin pitkässä 38 ottelun sarjassa.

“Euroopassa he menestyvät hyvin. Miksi? Anfieldin takia”, Wenger kertoi beIN Sportille.

“Tämä on Euroopan kuumin stadion toisessa osaottelussa. Se on ainoa paikka, johon et halua mennä.

“Kaikki on siellä erityistä, etenkin tunnelma.”

Liverpoolilla on kautta jäljellä vielä kaksi ottelua. Tulevana viikonloppuna Valioliigan päätöskierroksella joukkue kohtaa kotikentällään Wolvesin ja Mestarien Liigan finaalissa kesäkuun ensimmäisenä päivänä vastaan asettuu joko Ajax tai Tottenham.

Liverpoolilla on sauma vielä jopa tuplamestaruuteen, mikäli Manchester City ei onnistu voittamaan Brightonia sunnuntain päätöskierroksella.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!