Advertisement

Arsene Wenger siirtymässä seuraavaksi maajoukkuevalmennukseen?

Arsenalia 22 vuoden ajan valmentanut Arsene Wenger on kertonut paljastavansa piakkoin tulevaisuuden suunnitelmansa. Ranskalainen on kertonut haluavansa yhä jatkaa valmentamista, joten 68-vuotias Wenger ei ole iästään huolimatta vielä valmis eläkkeelle. Ranskalaista ollaankin viemässä seuraavaksi mukaan maajoukkuevalmennukseen. Työpaikka saattaisi löytyä tutusta maasta, vaikkei kyseessä olekaan Ranskan maajoukkue.

Sen sijaan Japanin jalkapalloliitto olisi Daily Mailin mukaan kiinnostunut hankkimaan ranskalaisvelhon maajoukkueensa uudeksi käskyttäjäksi. Wenger toimi Japanissa Nagoya Grampusissa managerina ennen Arsenaliin siirtymistään vuosina 1994-96. Wengeriä kunnioitetaan edelleen Japanissa suuresti, josta kertoo myös jalkapalloliiton kiinnostus palkata Wenger.

Japani eteni kesän MM-kisoista hieman yllättäenkin jatkoon ja pelasi loistavasti ensimmäisessä jatkopelissä Belgiaa vastaan. Se johti ottelua jo 0-2, mutta Belgia tuli lopulta rinnalle ja ohi pudottaen japanin ottelun viimeisillä hetkillä.

Myös useamman kiinalaisseuran kerrotaan olevan kiinnostunut Wengerin palveluksista, joten näyttää todella siltä, ettei managerin tarvitse vielä lyödä valmennusuraansa pakettiin.

Wenger kertoi viime viikolla myös miettivänsä maajoukkuevalmentamisen mielekkyyttä, sillä hän nauttii enemmän päivittäisestä valmentamisesta.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom