Advertisement

Arsene Wengerille jatkosopimus

Arsene Wengerin ja Arsenalin yli kahdenkymmenen vuoden mittainen yhteinen taival on saamassa jatkoa. Wenger ja Arsenalin omistaja Stan Kroenke tapasivat maanantaina, aiheenaan ranskalaismanagerin tulevaisuus seurassa. Nyt BBC Sport raportoi, että tänään pidetyssä johtokunnan kokouksessa johtokunnan jäsenille kerrottiin, että Wengerille on sorvattu uusi kahden vuoden mittainen jatkosopimus. Tietojen mukaan Arsenal suunnittelee asian virallista julkistamista huomenna.

Kulunut kausi Valioliigassa sujui Arsenalilta vaisusti ja joukkue jäi sarjataulukossa viidenneksi. Tämä on ensimmäinen kerta vuonna 1996 käynnistyneellä Wengerin valtakaudella, kun joukkue ei selvittänyt tietään neljän parhaan joukkoon liigassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Mestarien liigan ottelut jäävät Arsenalilta ensi kaudella haaveeksi. Seuran kannattajat ovat vaatineet kovaäänisesti Wengeriä ulos pitkin kautta, mutta viime viikonlopun FA Cupin voitto sai Arsenalin johdon vakuuttumaan siitä, että Wengerillä on vielä seuralle annettavaa. Finaalissa kaatui Valioliigan mestariksi kruunattu Chelsea lukemin 2-1.

Fanien protestit eivät ole jääneet myöskään mieheltä itseltään huomaamatta. Wenger totesi hiljattain BBC:n haastattelussa, että hänen tällä kaudella omilta kannattajilta kohtaamansa kritiikki on ollut häpeällistä ja unohtamatonta.

Arsenalin kannattajien kärsivällisyyden loppuminen on ymmärrettävää, mutta pitää muistaa, että Wenger on johtanut seuran sen parhaimpiin saavutuksiin. Wenger on johdattanut Arsenalin yhteensä kolmeen liigamestaruuteen ja peräti seitsemään FA Cupin voittoon. Tuo lukema on enemmän kuin yhdelläkään toisella valmentajalla. Samalla hän on nostanut Arsenalin kokonaisvoittomäärän cupissa kolmeentoista, mikä on niin ikään seurojen ennätys. Arsenalin tappioton kausi 2003-04 on edelleen ainoa laatuaan Valioliigan aikakaudella.