Advertisement

Arteta ei ole yllättynyt Aubameyangin saamasta kritiikistä – ”Kaikki odottavat hänen tekevän maalin joka pelissä”

Arsenalin kapteeni ja talismaani Pierre-Emerick Aubameyang on saanut runsaasti kritiikkiä lähiaikojen tehottomuudesta. Gabonilainen aloitti alkukauden upeasti osumalla Community Shieldissa sekä avauskierroksella Fulhamia vastaan. Sen jälkeen ruuti on ollut märkää ja maalihanat aukesivat vasta neljän maalittoman ottelun jälkeen Eurooppa-Liigassa Rapid Wieniä vastaan.

Mikel Arteta ei ole yllättynyt tähtihyökkääjänsä saamasta kritiikistä. Aubameyang on osunut Arsenalin paidassa yhteensä 73 kertaa 116 otteluun ja Artetan alaisuudessa verkko on heilunut 19 otteeseen 29 ottelussa.

Espanjalaisluotsin mukaan hyökkääjän suuruus vaikuttaa siihen, että kritiikkiä annetaan herkemmin. Fanien odotusarvona on se, että ”Auba” osuu jokaisessa ottelussa.

”Kaikki odottavan hänen tekevän maalin jokaisessa pelissä.”

”Tämä odotusarvo johtuu siitä, että hän on huippupelaaja ja mitä hän on tehnyt menneisyydessä. Ihmiset odottavat hänen jatkavan samaa rataa tulevaisuudessa.”

”Olemme täällä auttamassa häntä sen kanssa ja tuemme häntä, kun vaikeat ajat koittaa.”

”Hänen täytyy päästä paremmille maalintekopaikoille, saada enemmän palloa boksin läheisyydessä, jotta hän voi tehdä, mitä parhaiten osaa.”

”Tämä asia ei ole kuitenkaan pelkästään hänen taakkansa, vaan esimerkiksi Sergio Agüeroon kohdistui kritiikkiä, kun hän ei ampunut kertaakaan maali kohti viime viikonloppuna.”

Aubameyangin seuraava mahdollisuus osua Valioliigassa on huomenna sunnuntaina, kun Arsenal kohtaa Leicesterin Emirates Stadiumilla.