Advertisement

Artetan vieno toive: ”Haluaisin Arsene Wengerin takaisin Arsenaliin”

Arsenal-manageri Mikel Arteta on esittänyt joukkueen entiselle valmentajalegendalle Arsene Wengerille julkisuuden kautta viestin, jossa toivottaa Wengerin tervetulleeksi takaisin. Itse asiassa hän toivoo, että peräti 22 menestyksekästä vuotta Tykkimiesten peräsimessä toiminut manageri ottaisi jonkinlaisen roolin seurassa.

Wenger lähti muihin tehtäviin vuonna 2018 ja toimii nykyään Kansainvälinen jalkapalloliiton globaalin jalkapallokehittämisen johtajana. Toisin kuin niin ikään kulttimaineessa oleva Sir Alex Ferguson teki Manchester Unitedissa, Wenger ei jäänyt organisaation sisällä minkäänlaisiin muihin tehtäviin.

”Toivoisin näkeväni hänet taas kanssamme. Hän oli minulle mahtava roolimalli, ja voisin edelleen oppia häneltä paljon. Hän on se, jonka vision avulla seuramme kehittyi siihen mitä se nyt on”, Arteta tunteili aiheen tiimoilta.

Hän kommentoi asiaa sen jälkeen, kun Wenger oli kertonut, että hänellä on yhä vahva tunneside Emiratesille Pohjois-Lontooseen. Ranskalainen ei kuitenkaan halunnut kohdata syytteitä siitä, että haluaisi edelleen kontrolloida asioita, ja päätti siksi astua kokonaan sivuun. ”Olen päättänyt ottaa etäisyyttä. En tarkoita tehdä sitä emotionaalisesti vaan fyysisesti”, Wenger kertoi BBC Sportille tällä viikolla.

Virallisesti voidaan katsoa Arsene Wengerin pitävän hallussaan ennätystä pisimmästä yhtäjaksoisesta pestistä Valioliiga-joukkueen managerina (1996-2018). Juuri Sir Alex Ferguson oli kuitenkin todellisuudessa penkin takana pidempään (1986-2013), mutta osa ajasta oli ennen nykymuotoisen Valioliigan syntymistä. Pisin valmentajapesti samassa joukkueessa on kuitenkin Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Roly Howardin hallussa. Hän valmensi tällä hetkellä Englannin kahdeksannella sarjatasolla pelaavaa Marine F.C.:tä 33 kautta.