Advertisement

Aston Villa eteni Englannin Liigacupin finaaliin – finaalissa vastaan joko Manchester City tai United

Kuva: TT, Andrew Yates

Aston Villa selvitti tiistai-iltana tiensä Englannin Liigacupin finaaliin kukistamalla Leicesterin Villa Parkilla maalein 2-1. Otteluparin avausosa oli päättynyt 1-1 -lukemiin, joten Villa eteni finaaliin yhteismaalein 3-2.

Aston Villan suureksi sankariksi nousi vaihdosta kentälle tullut Trezeguet, joka teki ottelun voittomaalin lisäajalla. Voiton takuumiehenä toimi myös norjalaisvahti Orjan Nyland, joka venyi Villa-maalilla muutamaan paraatipelastukseen ottelun aikana.


“Olen todella ylpeä pelaajista. Tiedämme kuinka hyvä joukkue Leicester on ja kuinka hyviä he ovat olleet tällä kaudella, mutta teimme tästä viihdyttävän pelin, joten olen erittäin ylpeä suorituksesta ja pelaajien ponnisteluista”, Villa-manageri Dean Smith hehkutti ottelun jälkeen.

“Me osoitimme hirveän paljon luonnetta. Pääsy finaaliin merkitsee paljon. Meillä on mahtava historia tässä kilpailussa, ja kuten olen monta kertaa sanonut, olisin erittäin ylpeä mies, jos voittaisimme tämän kilpailun kuudetta kertaa seurahistoriassa. Mutta tiedämme, että se tulee olemaan vaikeaa, koska vastassa on joko Manchester United tai Manchester City.”

Englannin Liigacupin toinen finalisti selviää tänään, kun Manchester City ja Manchester United kohtaavat Etihadilla. Cityllä on vahva ote finaalipaikasta voitettuaan avausosan Old Traffordilla maalein 3-1. Liigacupin finaali pelataan Wembleyllä 1. maaliskuuta.