Aston Villa höykytti Liverpoolia maalijuhlissa – Watkins avasi maalitilinsä hattutempulla

Kuuden ottelun Valioliigasunnuntai päättyi Aston Villan ja Liverpoolin kohtaamiseen Villa Parkilla. Viihdyttäviä otteluita nähtiin koko päivän ajan ja Tottenhamin 1-6 murskavoitto Man Unitedista Old Traffordilla oli alustavasti päivän suurin pommi. Aston Villa laittoi kuitenkin paremmaksi.

Villa aloitti ottelun epätyypillisesti rajusti hyökkäämällä, joka palkittiin jo neljän minuutin pelin jälkeen. Adrianin syöttöhassin jälkimainingeista Ollie Watkins avasi maalitilinsä Valioliigakentillä. Villa jatkoi shokeeraamistaan vartti myöhemmin ja asialla oli sama mies. Watkins haastoi vasemmalta laidalta röyhkeästi sisään ja naulasi pallon aivan takayläkulmaan.

33. minuutilla Liverpool kuitenkin kavensi Mohamed Salahin toimesta. Kavennuksen jälkeen näytti hyvin vahvasti siltä, että Pool nousee vielä taistelemaan täydestä pistepotista, mutta mitä vielä. John McGinn lisäsi kotijoukkueen johtoa kulman jälkitilanteesta kaksi minuuttia myöhemmin. Skottikeskikentän laukaus kimposi Virgil Van Dijkin jalasta Adrianin ulottumattomiin. Tästä neljä minuuttia myöhemmin Watkins iski lukemat puskulla lähietäisyydeltä 4-1 ja täydensi hattutemppunsa jo ensimmäisen puoliajan puitteissa. Tauolle mentiin siis Villan dominoidessa tulostaulua.

Toinen puoliaika jatkui yhtä viriilinä ja Villa-debyyttiään tehnyt Ross Barkley lisäsi nimensä tulostaulun jatkeeksi kymmenen minuuttia tauon jälkeen. Salah kavensi vielä illan toisellaan hetken myöhemmin, mutta se jäi laihaksi lohduksi, kun Villa jatkoi möyhentämistään. Kolme maalisyöttöä ottelussa tarjoillut Jack Grealish pääsi maalin makuun, kun hänen laukauksensa kimposi onnekkaasti Pool-maalin etukulmaan. Grealish osui vielä toistamiseen 75. peliminuutin kohdalla, jolloin apua ei tarvittu puolustajista, vaan brittitaikuri sijoitti läpiajosta kylmästi ottelun 7-2. Lisämaaleja ei enää nähty ja Aston Villa otti tyylikkään voiton hallitsevasta mestarista, jopa ajoittain dominoivan esityksen jälkeen.

Aston Villa jatkaa voiton turvin kolme ottelun jälkeen yhdeksän pisteen eli pelkkien voittojen kera, ainoana Evertonin kanssa Valioliigassa. Liverpool lähtee takaiskun jälkeen maaottelutauolle viidenneltä sijalta, tasapisteistä Aston Villan kanssa.