Aston Villa murskasi Liverpoolin ja selvitti tiensä Englannin Liigacupin välieriin

Kuva: TT, Rex Shutterstock

Aston Villa selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä Englannin Liigacupin välieriin jyräämällä kotiyleisönsä edessä Liverpoolin peräti maalein 5-0.

Lopputulos imartelee kovasti kotijoukkuetta, sillä täysin reservi- ja junioripitoisella kokoonpanolla otteluun lähtenyt Liverpool oli ottelussa jopa hallitsevampi osapuoli.

Ottelun suurin jännitys raukesi kuitenkin jo ensimmäisellä puoliajalla. Pelikellon näyttäessä 14. peliminuuttia, Villan keskikenttäpelaaja Conor Hourihane vei isännät johtoon vapaapotkumaalillaan. Vain kolme minuuttia myöhemmin Liverpool-puolustaja Morgan Boyes laittoi jalkansa Villan Ahmed Elmohamadyn keskityksen väliin ja pallo kimposi Boyesin epäonneksi omaan maaliin.

Vielä ensimmäisen puoliajan lopussa Villan norsunluurannikkolaishyökkääjä Jonathan Kodjia onnistui kahdesti maalinteossa, ja puoliajalle siirryttiin 4-0 -lukemissa, vaikka Villalle merkattiin ensimmäisellä puoliajalla vain kolme maalintekoyritystä.

Toisella puoliajalla peli oli tasaista vääntöä ja molemmilla oli omat maalipaikkansa. Toisen jakson avausmaalia saatiin odotella kuitenkin aina ottelun lisäajalle asti, kunnes vaihdosta kentälle tullut Wesley viimeisteli ottelun loppulukemiksi 5-0. Vaikka maali oli pelkkää kosmetiikkaa, se oli Wesleylle itseluottamuksen kannalta tärkeä osuma. Villan kesän ennätyshankinta oli viimeksi onnistunut maalinteossa 5. lokakuuta Norwichia vastaan, eli yli kaksi kuukautta sitten.

Kolme muuta Englannin Liigacupin puolivälieräottelua pelataan keskiviikkona.