Aston Villa nousi putoamisviivan paremmalle puolelle – Arsenalin europelihaaveet jäivät yhden kortin varaan

Valioliigan tiistai-illan päätöskamppailussa pelattiin isoista panoksista, kun Aston Villa sai Villa Parkille vieraakseen Arsenalin.

Aston Villa tarvitsi kuumeisesti ottelusta pisteitä säilyttääkseen sarjapaikkansa myös ensi kaudeksi, kun taas Arsenal oli pakkovoiton edessä noustakseen vielä kuudennelle sijalle, joka toisi paikan europeleihin myös ensi kaudeksi.

Kun panokset ovat korkealla, molemmilta joukkueilta nähdään yleensä tarkkaa, virheitä välttävää pelaamista – niin myös tällä kertaa.

Tapahtumaköyhällä avausjaksolla nähtiin kuitenkin yksi maali. Aston Villa sai ottelun ensimmäisen kulmansa, kun ottelua oli takana 27. minuuttia. Conor Hourihanen antama kulma päätyi Tyrone Mingsin päästä Trezeguetille, joka tälläsi pallon voimalla etukulmaan ohi Arsenal-vahti Emiliano Martinezin.

Toisella puoliajalla Aston Villa pyrki turvaamaan johtoasemaansa ja onnistui siinä täydellisesti. Tykkimiehet puskivat jatkuvalla syötöllä päätänsä Villan tiiviiseen puolustusmuuriin, eikä aukkoja löytynyt.

Villa oli lähellä tuplata johtonsa vartti ennen loppua, kun Keinan Davis karkasi läpiajoon Jack Grealishin upeasta esityöstä. Nuori englantilaishyökkääjä sijoitti pallon kuitenkin hiuksen hienosti ohi Arsenal-maalin, eikä kotijoukkue päässyt juhlimaan toistamiseen. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Arsenal oli lähellä tasoittaa pelin, mutta Edward Nketiahin pusku osui ainoastaan Villa-maalin tolppaan.

Trezeguetin avausjakson osuma jäi ottelun ainokaiseksi, joten Aston Villa nappasi elintärkeät sarjapisteet 1-0 -kotivoitolla. Voiton myötä Villa nousi putoamisviivan paremmalle puolelle, kun enää sunnuntaina pelattava päätöskierros on jäljellä. Arsenalin europelihaaveet Valioliigan osalta kaatuivat tappioon, mutta Tykkimiehet voivat vielä napata europelipaikan voittamalla FA Cupin.