Advertisement

Aston Villa nousukarsintojen finaaliin Fulhamia vastaan

Fulham eteni nousu karsintojen finaaliin Wembleylle kukistamalla ensimmäisellä kierroksella Derbyn yhteismaalein 2-1. Fulhamille haettiin vastustajaa eilen Aston Villan ja Middlesbrough’n välisessä ottelussa. Aston Villa oli voittanut vieraskentällä ensimmäisen osan 0-1 ja lähti etulyöntiasemassa Villa Parkilla pelattavaan toiseen osaan.

Kotijoukkue oli ottelussa hallitseva osapuoli, muttei onnistunut maalinteossa. Vierailijoilla oli ottelun 89. minuutilla loistava maalintekopaikka, kun Steward Downing laukoi pallon ylärimaan. Tämän lähemmäksi vierailijatkaan eivät päässeet ja ottelu päättyi tasan 0-0.

Tasapeli tarkoittaa sitä, että entinen Chelsean ja Englannin maajoukkuekapteeni John Terry pääsee johdattamaan joukkonsa Wembleyn finaaliin Fulhamia vastaan. Ratkaiseva finaaliottelu pelataan lauantaina 26. päivä toukokuuta.

Samana päivänä pelataan myös Liverpoolin ja Real Madridin välinen Mestarien liigan finaali, joten toukokuun viimeisenä lauantaina on paljon mielenkiintoisia otteluita tarjolla.

Fulham on ollut todella kovassa lennossa viime aikoina Mestaruussarjassa ja tulee olemaan Aston Villalle finaalissa hyvin vaikea vastustaja. Aston Villalla on puolestaan hyvin kokenut joukkue sekä valmentaja, josta on varmasti hyötyä myös tiukassa tilanteessa, jossa yksi ottelu ratkaisee kaiken.

Etenkin rahallisesti kyseisellä ottelulla on molemmille joukkueille erittäin suuri merkitys, sillä muun muassa Valioliigajoukkueille tarjottavat TV-tulot ovat päätähuimaavia.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom