Aston Villan urhea puolustustaistelu ei riittänyt – Liverpool voittoon lisäajan loppuhetkillä

Kuva: TT, Matt West

Liverpool saapui Villa Parkille sarjanousija Aston Villan vieraaksi. Molemmat joukkueet olivat olleet oivassa iskussa ennen kamppailua, mutta asetelman piti olla selkeä: Pool hakee pisteet piskuisen Aston Villan kustannuksella.

Ottelu alkoi mielenkiintoisissa merkeissä ja ensimmäinen maali nähtiin 21. peliminuutilla kotijoukkueen toimesta. Skottikeskikenttä John McGinn toimitti sivuvapaapotkun takatolpalle, jonne Trezeguet oli jäänyt täysin yksinään. Egyptiläinen ei erehtynyt, vaan siirsi pallon maaliin, vaikka Alisson saikin jalkansa laukauksen väliin. Liverpool meinasi tulla tasoihin ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, kun Roberto Firmino siirsi pallon verkkoon keskityksen jäljiltä. VAR-tarkastuksen jälkeen maali tuomittiin paitsioksi, joka herätti paljon tunteita tuomion ollessa tarkastuksenkin jälkeen kyseenalainen.

Toisella puoliajalla punapaidat ottivat ottelun komentoonsa. Hyökkäys toisensa jälkeen Pool vyörytti painetta Villan maaliedustalle ja pitkän aikaa näytti siltä, että Aston Villan uhrautuva puolustuspelaaminen riittää pitämään pisteet Villa Parkilla. Liverpool oli asiasta kuitenkin toista mieltä ja kuparinen rikkoutui Andy Robertsonin toimesta 87. minuutilla. Sadio Manen keskitys tavoitti laitapuolustajan maalinedustalta ja skotti nikkasi 1-1 -tasoituksen Villa-vahti Tom Heatonin ollessa voimaton.

Liverpool iski vielä kertaalleen lisäajan loppuhetkillä. Trent Alexander-Arnold lähetti kulmapotkun etutolpalle ja upean ottelun pelannut Mane jatkoi pallon kovasta vauhdista vastustamattomasti takatolpan juureen ja varmisti Liverpoolin 10. voiton kuluvalla kaudella.

Liverpoolin loppuhetkien nousu ei ollut ensimmäinen laatuaan tällä kaudella ja punapaidat jatkavat vakuuttavasti sarjakärjessä 31 pisteellä. Aston Villan kannalta tulos on pettymys peliesitykseen nähden, mutta Liverpoolin rutiini oli lopulta liikaa. Aston Villa on ottelun jälkeen 11 pisteessä 16. sijalla, ottelukierroksen ollessa vielä kesken.