Atletico Madrid lähetti Liverpoolin laulukuoroon – Oblak ja Llorente hiljensivät Anfieldin

Mestarien liigan voittaja tulee vaihtumaan tällä kaudella. Asia varmistui keskiviikko-iltana, kun espanjalaisseura Atletico Madrid lähetti kilpailun hallitsevan mestarin Liverpoolin tylysti laulukuoroon yhteismaalein 4-2.

Liverpool lähti Anfieldilla pelattuun toiseen osaotteluun 0-1 -tappioasemasta, mutta kotiyleisönsä edessä se oli silti ennakkosuosikki jatkamaan otteluparista puolivälieriin.

Atletico Madrid keskittyi avausosassa käytännössä vain ja ainoastaan puolustamiseen, ja sama meininki jatkui toisessa osaottelussa.

Liverpool painoi läpi ottelun päälle kuin yleinen syyttäjä, mutta maalintekoyritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Atletico-vahti Jan Oblakkiin, joka otti puolentusinaa paraatipelastuksia ottelussa.

Ottelun avausmaali näki päivänvalonsa vain hetki ennen taukovihellystä, kun Alex Oxlade-Chamberlainin keskitys tavoitti Georginio Wijnaldumin, joka puski komeasti Liverpoolin otteluparissa tasoihin.

Toisella puoliajalla Atletico vetäytyi entistä enemmän kuoreensa, mutta Liverpoolin lukuisat huippupaikat pysähtyivät Oblakkiin.

Atletico oli sinetöidä jatkopaikkansa ottelun lisäajalla, mutta Saulin tekemä puskumaali hylättiin paitsion vuoksi.

Ensimmäisen osaottelun tavoin myös toinen päättyi kotijoukkueen 1-0 -voittoon, joten yhteismaalien ollessa tasan 1-1, siirtyi ratkaisu jatkoajalle.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain neljä minuuttia, kun Liverpool onnistui maalinteossa. Roberto Firmino puski ensimmäisellä yrittämällään tolppaan, mutta oli kärkkäänä paluupallossa ja siirsi pallon maaliverkon perukoille. Samalla Liverpool tarrasi koko otteluparin aikana ensimmäistä kertaa kiinni jatkopaikkaan.

Liverpoolin johto ei kuitenkaan kauaa kestänyt. Diego Costan tilalle toisella puoliajalla kentälle tullut Marcos Llorente tasoitti pelin vain kolmea minuuttia myöhemmin, ja Atletico nappasi otteen jatkopaikasta.

Sama mies oli asialla jatkoajan ensimmäisen puoliskon lisäajalla. Llorente sai pallon Alvaro Moratalta, hassutti Jordan Hendersonin ja Joe Gomezin kahville ja täräytti jälleen pallon maalin vasempaan alakulmaan ohi Liverpool-vahti Adrianin. Liverpool lyötiin tässä kohtaa jo puolittain kanveesiin, sillä joukkueen olisi tarvinnut tehdä viimeisen 15 minuutin aikana kaksi osumaa edetäkseen jatkoon.

Liverpool taisteli kuitenkin loppuun asti, mutta Atleticon puolustusmuuri kesti. Atleticon espanjalaiskärki Morata pääsi vielä ottelun viime hetkillä läpiajoon ja huudatti moni tuhatpäistä Atleticon faniryhmää vielä kertaalleen.

Illan toisessa Mestarien liigan ottelussa PSG kaatoi kotikentällään Borussia Dortmundin Neymarin ja Juan Bernatin maaleilla lukemin 2-0, ja eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 3-2.

Mestarien liigan puolivälieriin tiensä ovat Atletico Madridin ja PSG:n lisäksi selvittäneet Atalanta sekä RB Leipzig. Loput puolivälieräjoukkueet selviävät ensi viikolla.