Barcelona ajoi Liverpoolin kuilun partaalle – Camp Nou palvoi Messiä

Barcelona ja Liverpool kohtasivat toisensa keskiviikko-iltana Camp Noulla Mestarien liigan välierien avausosassa. Otteluparia pidettiin ennakkoon hyvin tasaisena, mutta jo ensimmäinen 90-minuuttinen saattoi ratkaista finaalipaikan katalonialaisseuralle.

Ottelu oli kaikin puolin hyvin tasainen. Avausjaksolla Barcelona oli hieman niskan päällä, mutta toisella puoliajalla Liverpool otti hallinnan pelistä. Ottelun, ja ehkä koko otteluparin ratkaiseva ero nähtiin tehokkuudessa, jossa Lionel Messin tähdittämä Barcelona oli valovuoden Liverpoolia edellä.

Ottelun avausmaali nähtiin 26. peliminuutilla, kun Jordi Alban ihana pystysyöttö tavoitti entisen Liverpool-hyökkääjä Luis Suarezin, joka liukui pallon ohi Pool-maalia vartioineen Alissonin. Siinä missä moni pelaaja olisi kunnioittanut ex-seuraansa ja jättänyt maalinsa tuulettamatta, päätti urugualaishyökkääjä tuulettaa maaliaan railakkaasti polviliu’ulla. Suarez oli jo valmiiksi yksi jalkapallomaailman vihatuimmista pelaajista, nyt hän on sitä entisestään.

Barcelonan toinen ja kolmas maali syntyivät toisen puoliajan lopulla hieman jopa varkain, sillä Liverpool oli hallinnut koko toista puoliaikaa suvereenisti.

Lionel Messin illan ensimmäinen, ja Barcelonan toinen, maali näki päivänvalonsa 75. peliminuutilla, kun argentiinalaistähti sai kuljettaa pallon maaliverkon perukoille Suarezin ylärimaan ampumasta paluupallosta.

Messin toinen maali oli todellinen taidonnäyte, joka tullaan näkemään vielä useasti highlight-koosteissa. Barcelona sai vapaapotkun noin 30 metristä, Kirppu asettui pallon taakse päättäväisen näköisesti, eikä erehtynyt. Fantastinen vapaapotkumaali, joka sai lähes koko Camp Noun palvomaan katalonialaisseuran pitkäaikaista tähtipelaajaa.

Liverpool oli tehdä elintärkeän vierasmaalin lähes välittömästi Barcelonan siirryttyä kolmen maalin karkumatkalle, mutta Valioliigan maalipörssiä johtava Mohamed Salah onnistui laukomaan lähietäisyydeltä tyhjänä ammottaneen Barcelona-maalin tolppaan.

Tämä reilun minuutin sisään sattunut tapahtumaketju kuvasi hyvin myös sitä, mihin ottelu ratkesi. Siinä missä Messi ampuu kolmestakympistä vaparin sisään, Salah ei onnistu siirtämään kolmesta metristä palloa tyhjään maaliin.

Barcelona on 3-0 -kotivoittonsa myötä todella lähellä Mestarien liigan finaalipaikkaa. Mikäli Barcelona onnistuu tekemään yhdenkin maalin ensi viikon tiistaina Anfieldilla pelattavassa toisessa osaottelussa, on Liverpoolin onnistuttava maalinteossa vähintään viisi kertaa.