Advertisement

Barcelona Espanjan mestaruuteen – Messi iski mestaruuden ratkaisseessa ottelussa hattutempun

Barcelona on odotetusti voittanut Espanjan mestaruuden. Kymmenen viimeisen kauden aikana La Ligan mestaruus on mennyt Barcelonalle peräti seitsemän kertaa. Joukkueen managerille Ernesto Valverdelle mestaruus on vasta ensimmäinen. Tuorein mestaruus varmistui 4-2 vierasvoitossa La Corunaa vastaan. Lionel Messi iski ottelussa kolme maalia. Samalla Messi meni yhden maalin turvin Liverpoolin Mohamed Salahin ohi taistelussa Kultaisesta kengästä. Kaksikon taistelu Euroopan sarjojen maalikuninkuudesta käy edelleen kuumana.

Barcelona meni ottelussa ensin 0-2 johtoon Phillippe Coutinhon ja Messin ensimmäisellä maalilla. La Coruna tuli ottelussa vielä tasoihin, ennen kuin Messi johdatti Barcelonan mestaruuden kahdella lisämaalillaan.

Mestaruudesta huolimatta joukkueen managerin Valverden työpaikka kauden päätteeksi ei ole kirkossa kuulutettu. Karsiutuminen AS Romalle Mestarien liigassa on ollut seurajohdolle suuri pettymys.

Seura legenda Andres Iniesta päättää tämän kauden jälkeen uransa pelaajana Barcelonassa. Tuore mestaruus on arvokas lähteä seurasta, jossa hän on käytännössä katsoen pelannut aivan koko uransa. Iniesta liittyi Barcelonan akatemiaan La Masiaan Albacetesta vuonna 1996. Tuolloin Iniesta oli 12-vuotias. Debyyttinsä hän teki Barcelonan edustusjoukkueessa 18 vuotiaana ja loppu on pelaajan kohdalla historiaa.

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom