Advertisement

Barcelona voisi Espanjan jakautuessa, valita Valioliigan

Katalonia ajaa itsenäistymistä Espanjasta ja tämän skenaarion toteutuessa Barcelona, Espanyol sekä Girona olisivat vapaita halutessaan lähtemään La Ligasta.

”Mikäli Katalonian irtautuminen Espanjasta onnistuu, Barcelona saattaa La Ligan sijaan valita Valioliigan, Ligue 1 tai Serie A:n uudeksi sarjakseen. ”kertoo alueen urheiluministeri Gerard Figueras.

Espanja on julistanut Katalonian itsenäisyysaikeet laittomiksi ja Espanjan pääministeri Mariano on sanonut, että äänestys ”ei tule tapahtumaan”.

”Mikäli Katalonia itsenäistyy, Katalonian La Liga joukkueiden – Barcelonan, Espanyolin sekä Gironan – täytyy päättää, missä he haluavat pelata tulevaisuudessa. Vaihtoehtoina on Espanjan liiga tai naapurimaiden kuten Ranskan, Italian tai Englannin liigat.” Figueras kertoo.

”Tällä hetkellä Espanjassa pelaa toisen maan joukkueita. Jalkapallossa ja koripallossa on joukkueita Andorrasta. Monaco pelaa Ranskan liigassa jalkapalloa ja Englannin sarjoissa pelaa joukkueita Walesista. En usko UEFA:lla olevan mitään sitä vastaan, että joukkueet pelaavat toisen maan sarjassa” urheiluministeri  jatkaa

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on puolestaan sanonut, että mikäli Katalonia irtaantuu Espanjasta, Barcelona ei voisi maan sääntöjen ja lainsäädännön mukaan jäädä La Ligaan, vaan joukkue jouduttaisiin erottamaan Espanjan sarjasta.

Barcelona ei ole tuonut julkisesti esiin mielipidettään Katalonian riippumattomuudesta. Joukkueen on uskottu odottavan kansan mielipiteen selkiytymistä asian suhteen.

”FC Barcelona kunnioittaa ihmisten eriäviä mielipiteitä ja tukee Katalonian väestön enemmistön päätöstä rauhanomaisin ja esimerkillisin tavoin” seura kirjoittaa tiedotteessaan.

Kävi Katalonian itsenäisyyden kanssa miten tahansa, niin ihan välittömästi irtaantuminen ei varmasti ole tapahtumassa. Mielenkiintoista olisi nähdä, miten Valioliigassa ja Valioliiga-seurojen kannattajien keskuudessa otettaisiin Barcelonan kaltainen eurooppalainen suurseura vastaan.