Advertisement

Barcelonan ja Manchester Cityn ex-keskikenttäpelaaja Yaya Toure lopettaa pelaajauransa

Norsunluurannikkolainen keskikenttäpelaaja Yaya Toure lopettaa pelaajauransa. Asian vahvisti perjantai-aamuna hänen agenttinsa Dimitri Seluk. Selukin mukaan Toure keskittyy jatkossa valmennusuraan.

35-vuotias Toure pelasi uransa huippuvuodet Barcelonassa (2007-2010) ja Manchester Cityssä (2010-2018), jossa hän voitti kaiken, mikä seurajoukkuetasolla on voitettavissa.

Barcelona-vuosilta palkintokaappiin tarttui mm. kaksi La Ligan mestaruutta, Mestarien liigan voitto sekä seurajoukkueiden maailmanmestaruus. Manchester Cityssä Toure voitti kolmesti valioliigamestaruuden, kahdesti Liigacupin sekä kertaalleen FA Cupin. Lisäksi hän sai myös henkilökohtaista kunniaa, kun hänet palkittiin manchesterilaisseuran parhaana pelaajana kauden 2013-2014 päätteeksi.


Toure edusti uransa aikana myös belgialaista Bevereniä, ukrainalaista Metalurh Donetskia, ranskalaista Monacoa sekä kreikkalaista Olympiakosia, joka jäi myös norsunluurannikkolaisen pelaajauran viimeiseksi seuraksi.

Norsunluurannikon maajoukkueessa Toure pelasi 101 ottelua, joissa hän teki 19 maalia. Maajoukkueuran paras saavutus oli Afrikan mestaruuskilpailujen voitto vuodelta 2015.

Ilmaisvetoviikot Betssonilla. Lunasta jopa 100€ ilmaisveto ja 50 ilmaiskierrosta joka viikko!