Bayern Munchen murskasi Chelsean – vain ihme voi enää pelastaa Chelsean laulukuorolta

Kuva: TT, Paul Terry

Saksalaisjätti Bayern Munchen teki Chelseasta hakkelusta Mestarien liigan neljännesvälierien avausosaottelussa Stamford Bridgellä. Saksalaiset olivat tylyjä vieraita, ja kairasivat väkevän peliesityksen jälkeen 3-0 -vierasvoiton.

Ottelun ensimmäiset 30 minuuttia oli enemmän tai vähemmän tunnustelua, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Sen jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua. Ensin Chelsealle aukesi loistava maalipaikka, kun Mason Mount lähetti Bayernin maalinedustalle loistavan syötön, mutta Olivier Giroud ei aivan ylettänyt palloon ja ottelun avausmaali jäi syntymättä. Vain minuutti myöhemmin saksalaisvieraat olivat lähellä siirtyä johtoon. Thomas Muller pääsi puskemaan vitosen viivalta, mutta saksalaishyökkääjän pusku pysähtyi ylärimaan. Puoliajan lopussa Marcos Alonso pääsi vielä kokeilemaan onneaan rangaistusalueen sisältä, mutta espanjalaispuolustajan laukaus painui Bayern-vahti Manuel Neuerin hyppysiin. Vauhdikkaasta puoliajan lopusta huolimatta tauolle siirryttiin kutkuttavan jännittävässä 0-0 -tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi siitä, mihin ensimmäisellä jäätiin. Peli virtasi vauhdilla päästä päähän, eikä toista nelivitosta ehditty pelata kuin kuusi minuuttia, kun ottelun avausmaali näki päivänvalonsa. Serge Gnabryn oivallinen syöttö tavoitti vasemmalta laidalta hurjassa maalivireessä olevan Robert Lewandowskin, joka epäitsekkäästi syötti vielä maalin edustalle kirmanneelle Gnabrylle, jolla oli helppo työ tyrkätä pallo ohi Willy Caballeron.

Vain kolme minuuttia myöhemmin Bayern teki lähes identtisen maalin. Tällä kertaa Lewandowski syötti Gnabryn puolittaiseen läpiajoon vasemmalta laidalta, joka laukoi painavan kudin vasempaan alanurkkaan – Caballero oli maalillaan voimaton.

Ottelun, ja kenties koko otteluparin sinetti nähtiin vartti ennen loppua. Tuulennopea kanadalaispuolustaja Alphonso Davies rynni vasemmalta laidalta koko Chelsea-nipun ohi ja tarjoili syötön maalin edustalla vapaana olleelle Lewandowskille, joka puttasi pallon tyhjään maaliin. Maali oli Lewandowskille jo 11:sta tämän kauden Mestarien liigassa. Samalla hän siirtyi yksin maalipörssin kärkeen.

Chelsean ilta synkkeni entisestään 83. peliminuutilla, kun Marcos Alonso sai suoran punaisen kortin huitaistuaan kädellään Lewandowskia päähän. Tilanteesta tuomittiin aluksi vain keltainen kortti, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen ottelun erotuomari Clement Turpin vaihtoi kortin värin punaiseksi.

Ottelun loppu oli pelkkää pelailua, eikä enempää maaleja nähty. Bayern Munchenin 3-0 -vierasvoiton myötä otteluparin toiseen osaotteluun, joka pelataan 18. maaliskuuta Allianz Arenalla, ei juuri jännitettävää jäänyt.