Belgia jännittävien vaiheiden kautta puolivälieriin

Belgia kohtasi neljännesvälierissä Japanin. Ottelun voittaja matkaisi puolivälieriin, jossa vastaan asettuu Brasilia. Belgiaa on pidetty MM-kisojen mustana hevosena voittosuosikkeja ajatellen. Alkulohkon belgialaiset selvittivätkin kunnialla kotiin voittaen kaikki kolme otteluaan. Japani antoi kuitenkin kovan vastuksen belgialaisille, mutta hyvä taistelu ei aivan riittänyt jatkopaikkaan.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton, mutta toisella alkoi tapahtumaan senkin edestä. Ensin puoliajan alussa Genki Haraguchi iski japanilaiset 0-1 johtoon 48. minuutin kohdalla. Neljä minuuttia myöhemmin Takashi Inui vei Japanin jo kahden maalin karkumatkalle.

Belgialaiset eivät kuitenkaan hätääntyneet Japanin salama-alusta toisella puoliajalla. Se jatkoi omaa peliään hakien maltillisesti kavennusta. Yritykset tuottivat tulosta 69. minuutin kohdalla, kun Jan Verthongen teki belgialaisten ensimmäisen maalin ottelussa. Marouane Fellaini sai kunnian olla tasoitusmaalin tekijänä viisi minuuttia myöhemmin.

Peli näytti vahvasti olevan menossa jatkoajalle, mutta sitten iski Nacer Chadli. Belgian voittomaali syntyi lisäajan neljännellä minuutilla ja Japani joutui pettymään karvaasti. Sen taistelu oli ensiluokkaista, mutta tällä kertaa se ei riittänyt tämän pidemmälle. Belgialaiset puolestaan osoittivat venymiskykynsä ja positiivista on se, että ratkaisijoita tuntuu löytyvän laajalla rintamalla.

Betsson tarjoaa pelaajilleen 10 euron riskittömän vedon jalkapallon MM-kisoihin. Kampanjaan pääset osallistumaan tästä.