Advertisement

Belgia kohtaa seuraaksi Japanin

Belgia voitto alkulohkonsa ja saa neljännesvälierissä vastaansa Japanin. Belgia voitti alkukohkossaan kaikki kolme ottelua maalierolla 9-2. Samalla se teki eniten maaleja alkulohkon otteluissa. Englanti ja Venäjä tekivät kumpainenkin kahdeksan. Belgian tehokkuudesta kertoo paljon se, että viimeisessä ottelussa se peluutti käytännössä kokonaan kakkosmiehistöä. Sama pätee myös Englantiin. Belgian kannalta on tärkeää, että ykköshyökkääjä Romelu Lukaku on ollut kisoissa hyvässä iskussa neljällä maalillaan. Pelattuja otteluita belgialaisella on kaksi.

Japani eteni jatkopeleihin fair play -pisteiden kautta. Japani ja Senegal saivat alkulohkossa saman verran pisteitä ja maat olivat pelanneet keskinäisen ottelun tasan. Molemmilla oli myös identtiset tehtyjen ja päästettyjen maalien sarakkeet. Japani oli ottanut varoituksia Senegalia vähemmän ja se toi lopulta maalle jatkopaikan neljännesvälieriin.

Otteluparin voittaja kohtaa puolivälierissä voittajan ottelusta Brasilia vs. Meksiko. Englanti sai sen sijaan kakkostilansa myötä mahdollisesti hieman helpomman väylän kohti finaalia.

Belgian ja Japanin välinen ottelu pelataan maanantaina 2. heinäkuuta klo 21.oo Rostovissa.

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom