Advertisement

Ben Gibson tahtoo jatkaa Valioliigassa

Middlesbroughin tuorein visiitti Valioliigaan jää vain kauden mittaiseksi, sillä putoaminen sarjatasoa alemmas on jo varmistunut ennen kauden viimeistä peliä. Joukkueen toppariosastolla vahvan kauden pelannut Ben Gibson haluaisi siitä huolimatta jatkaa uraansa Valioliigassa.

Kuluva kausi oli 24-vuotiaalle Gibsonille vasta ensimmäinen Valioliigassa ja sitä voi putoamisesta huolimatta pitää onnistumisena. Jopa Chelsean ja Liverpoolin tasoisten joukkueiden on huhuttu olevan miehestä kiinnostuneita. Hän on pelannut kauden kaikki Valioliiga-ottelut tähän mennessä, auttaen Boron yhteensä 11 nollapeliin. Mahdollinen siirto tapahtuu Gibsonille varmasti ristiriitaisin tuntemuksin, sillä hän siirtyi Middlesbroughiin jo pikkupoikana eikä ole lyhyitä lainavisiittejä lukuun ottamatta muita seuroja urallaan edustanut.

”Tietysti minulla on edelleen sopimus seuran kanssa”, Gibson sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Tämä on ollut vaikea vuosi kaikille. Sanoisin, että tultuani seuraan 10-vuotiaana, olen antanut seuralle paljon. Luulen, että jokainen pelaaja maailmassa haluaisi pelata Valioliigassa. Jokainen haluaa pelata korkeimmalla tasolla, enkä minä ole erilainen. Sanoisin kuitenkin, että päätöksiä tulevaisuuteni suhteen ei ole vielä tehty.”

Gibsonin ura sai maaliskuussa toistaiseksi kohokohtansa, kun mies kutsuttiin ensimmäisen kerran Englannin A-maajoukkueen mukaan. Debyytti jäi vielä tekemättä, mutta se on vaikeampaa sarjatasoa alempana. Gibson uskoo näyttäneensä, että kuuluu Valioliiga-tasolle.

”Tuntuu, että olen pärjännyt hyvin henkilökohtaisesti. Olen ylpeä siitä, että olemme pitäneet nollapelejä ja yritän johtaa puolustuslinjaa, kontrolloida sitä ja edetä pelaamalla, auttaa joukkuetta etenemään silloin kun voin. Tunnemme, että olemme pelanneet hyvin, mutta olen perfektionisti ja uskon, että olisimme voineet pitää enemmän nollapelejä. Etenkin viime aikoina olemme päästäneet enemmän maaleja kuin pitäisi. Uskon kuitenkin, että pystyn pelaamaan tällä tasolla ja olen nauttinut siitä, että pääsen testaamaan itseäni joitain maailman parhaita pelaajia vastaan.”