Advertisement

Benitez vihjaa kiinnostuksesta pysyä pitkään Newcastlessa, jos seura osoittaa kunnianhimoa

Newcastlen manageri Rafael Benitez sanoo, että hän voisi mielellään pysyä vuosikymmenen seurassa, jos projekti on oikea ja menee eteenpäin. Kokenut espanjalainen on tehnyt Newcastlen peräsimessä hyvää työtä ja nostanut seuran sarjataulukossa jo kymmenenneksi. Putoamisuhka alkaa olla selätetty, sillä matkaa viivan alapuolelle on jo kymmenen pistettä.

Beniteziltä kysyttiin televisiohaastattelussa, olisiko realistista tai mahdollista, että hän pysyisi samassa seurassa kymmenen vuoden ajan.

”Kyllä. Mitä aion sanoa, on se, että tarvitsen projektin.”

”Pidän työskentelystä nuorten pelaajien kanssa ja pidän heidän kehittämisestään, mutta haluan voittaa. Haluan olla kilpailullinen ja voittaa”, Benitez kommentoi Sky Sportsin lähetyksessä.

”Täytyy olla sekoitus nuoria pelaajia ja kokeneita pelaajia. Se tarkoittaa, että täytyy kuluttaa jonkin verran rahaa. Jos ei kuluta, ei voi kilpailla ja voittaa mitään”, Benitez sanoo.

Benitez on voittanut Valencian peräsimessä Espanjan pääsarjan La Ligan, Liverpoolin kanssa Mestareiden liigan ja valmentanut myös Real Madridin kaltaista jättiseuraa. Espanjalaismanagerilla on kokemusta onnistumisesta jalkapallomaailman paineissa.

Newcastle kohtaa sunnuntain Valioliigaottelussaan kotikentällä Arsenalin. Benitez on Arsenalin manageri Arsène Wengerin ihailija, mutta tietää, että kokeneen ranskalaisen viime kausina vastaanottama kritiikki johtuu aiemmasta menestyksestä.

”Koska olen ollut kärkiseuran valmentaja, tiedän, että täytyy voittaa. Kaikki odottavat, että täytyy voittaa sarja, cup tai Mestareiden liiga”, Benitez kertoo.

”Tiedän, että se ei ole helppoa, mutta samalla se on osa työtäsi, kun olet kärkiseuran valmentaja.”

Benitezillä on hyvä suhde Wengerin kanssa. Tilanne ei ole ollut sama Manchester Unitedin nykyisen managerin José Mourinhon tai entisen managerin Sir Alex Fergusonin kanssa. Beniteziltä kysyttiin, mistä johtuu hänen hyvä suhteensa Wengerin kanssa.

”Pidin tavasta, jolla hänen joukkueet pelaavat ja hänen käytöksestään. Wenger kunnioittaa muita ja hänen lähestymisensä on aina ollut mukavaa ja positiivista.”

”Wenger on tuohtunut kuten kaikki ovat, kun joukkue häviää tai hän ajattelee, että jokin on mennyt väärin, mutta silti minua kohtaan on ollut iso ero hänen ja kenties joidenkin muiden välillä”, Benitez toteaa.