Advertisement

Bernardo Silva kehuu Manchester Cityn pukuhuoneen ilmapiiriä uskomattomaksi

Manchester Cityssä hyvää kautta pelaava hyökkäävä keskikenttäpelaaja Bernardo Silva sanoo, että ilmapiiri joukkueen pukukopissa on uskomaton. Hänen mukaansa pelaajat haluavat varmistaa Valioliigan mestaruuden niin nopeasti kuin mahdollista, että he voivat olla tuoreina taistelemassa Mestareiden liigan voitosta.

Bernardo Silva siirtyi Manchester Cityyn viime kesänä ranskalaisseura Monacosta. Alkukaudella useammin vaihtopenkin puolelta kentälle päässyt portugalilaispelaaja on vakuuttanut viime kuukausien aikana päävalmentaja Pep Guardiolan ja saanut entistä enemmän vastuuta. Nuori 23-vuotias Silva on pelannut 27 Valioliigaottelussa, joissa hän on viimeistellyt neljä maalia.

Silva myöntää elävän unelmaansa Manchester Cityssä ja kuvailee Valioliigaa parhaaksi sarjaksi maailmassa.


”On ilmeisesti helpompaa ylläpitää ilmapiiriä, kun joukkue voittaa ja jatkaa vain voittamista. Ilmapiiri Manchester Cityn pukuhuoneessa on uskomaton”, Silva kehuu Soccer Saturdayn haastattelussa.

”Koko henkilökunta ja kaikki pelaajat. Kun saavuin seuraan, kaikki auttoivat minua valtavasti alussa ja tekevät sitä yhä. On hienoa olla osa tätä seuraa.”

”Työni on tehdä sitä, mistä pidän eniten maailmassa, eli pelata jalkapalloa. Jalkapallon pelaaminen, erityisesti näin hienossa seurassa ja mahdollisesti maailman parhaassa liigassa on täydellinen työ minulle”, Silva sanoo.

Silvan mukaan hän aina unelmoi pelaavansa maailman parhaassa jalkapallosarjassa yhdessä maailman parhaista seuroista, kun hän oli 5-, 10- tai 15-vuotias. Pelaaminen Manchester Cityssä parhaiden pelaajien vieressä on hänen mielestään upeaa. Silva kertoo, että se oli hänen unelmansa, josta on nyt tullut totta.

Manchester Cityn seuraava ottelu on tulevana maanantaina vieraskentällä Stokea vastaan. Sarjakärki voi ratkaista mestaruuden aikaisintaan maaliskuun viimeisenä päivänä Evertonin vieraana. Maukas sauma mestaruuden varmistamiseen olisi myös huhtikuun 7. päivä, jolloin Manchester City isännöi paikalliskilpailijaansa Manchester Unitedia.

Puolivälieriin Mestareiden liigassa edennyt joukkue haluaa varmistaa Valioliigamestaruuden niin nopeasti kuin mahdollista saavuttaakseen terävyyttä otteisiinsa muihin Euroopan huippuseuroihin verrattuna, jotka ovat saaneet nauttia sarjoissaan talvitauosta.

”Yritämme parhaamme mukaan voittaa Valioliigan niin pian kuin mahdollista. Se ei ole vielä voitettu, ja meidän täytyy tehdä vakavasti töitä, pitää keskittymisemme yllä ja vasta sitten yrittää tehdä jotakin Mestareiden liigassa”, Silva kommentoi.

”Tämä on erityisesti siksi, koska meillä ei ole talvitaukoa Englannissa. Normaalisti sanoisin, että espanjalaisseurat ovat tuoreempia kuin me, koska heillä on talvitauko ja jos heillä ei ole muita kilpailuja käynnissä.”

Silva sanoo, että Valioliigamestaruuden ratkaiseminen ennen Mestareiden liigan ratkaisevia otteluita olisi tämän vuoksi upeaa. Silloin pelaajat voisivat levätä hieman ja omistautua 200-prosenttisesti Mestareiden liigan otteluihin.

”Tiedämme, että ei ole helppoa voittaa Valioliigaa huhtikuussa erityisesti siksi, että edessä on vaikeita pelejä”, Silva toteaa.