Advertisement

Bernardo Silva rasismikohun keskellä – joukkuetoverit riensivät puolustamaan pelaajaa

Kuva: TT, Rex Shutterstock

Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Bernardo Silva on ollut viimeisen viikon aikana rasismikohun keskiössä. Silva twiittasi edellisenä sunnuntaina kuvan, jossa hän vertasi joukkuetoveri Benjamin Mendyn nuoruuskuvaa espanjalaisen suklaabrändin sarjakuvahahmoon.

Kuvahaun tulos: bernardo silva tweet

Twiitti herätti paljon närää sosiaalisen median puolella ja Silva joutui lopulta poistamaan twiitin tililtään. Tilannetta ei myöskään edesauttanut Silvan selittelevä twiitti:

En voi enää edes heittää läppää ystävien kanssa…

Twiitin ansiosta Silva joutui rasisminvastaisen tutkinnan alle. Jos FA tuomitsee Silvan syylliseksi, hänelle voidaan langettaa kuuden ottelun pelikielto Englannin kentille.

Silvan joukkuekaveri Raheem Sterling ja manageri Pep Guardiola riensivät puolustamaan pelaajaa rasismikohun alla. Guardiolan mukaan Bernardo Silvan twiitissa ei ole mitään rasistisia ajatuksia pelaajan sekä hänen suhteensa Mendyyn tuntien. Guardiolan mukaan Bernardo on yksi sympaattisimmista ja avoimimmista ihmisistä, jonka hän tuntee.

Myös Sterling oli asiasta samaa mieltä tuntien Silvan ja Mendyn suhteen. Sterlingin mukaan heidän välinen läpänheitto on veljellistä, mutta hän ymmärtää täysin miksi asiasta on noussut niin suuri haloo.

Bernardo Silva lähetti anteeksipyyntökirjeen tapauksen johdosta FA:lle aiheuttamastaan mielipahasta. Kirje sisälsi myös Mendyn vakuuttelun siitä, ettei hän kokenut hänelle kohdennettua twiittiä rasistiseksi.