Advertisement

Bernd Leno latasi täyslaidallisen Arsenal-pelaajille ja puolusti Artetaa: ”Hän on vähiten syyllinen tilanteeseen”

Valioliigan suurseuroihin lukeutuva Arsenal pelasi keskiviikko-iltana kotikentällään 1-1 -tasapelin Southamptonia vastaan. Tasapelin myötä Tykkimiesten kolmen ottelun tappioputki katkesi, mutta voitottomien pelien putki kasvoi jo kuuteen.

Arsenal on 13. ottelukierroksen jälkeen Valioliigan sarjataulukossa vasta sijalla 15, viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Ei ole siis yllätys, että Mikel Artetalle on alettu vaatia potkuja, mutta Bernd Lenon mukaan espanjalaisluotsi on vähiten syyllinen joukkueen surkeaan alkukauteen.

– Valmentaja on vähiten syyllinen siihen, että olemme tässä tilanteessa, Leno kertoi Sky Sportsille.

– Jos katsot tapaa, miten me juoksemme kentällä ajoittain, niin pelaajat ovat ainoita, joita tästä voi syyttää.

– Saamme punaisia kortteja, teemme virheitä, olemme sijoittuneet väärille paikoille. Nämä ovat asioita, joihin olemme puuttuneet tuhat kertaa. Loppujen lopuksi kyse on pelaajien keskittymisen puutteesta.

– Valmentaja ei ole ongelma pukukopissa, emme kritisoi häntä. Me kritisoimme itseämme ja pelaajat tietävät olevansa vastuussa.

– Tällä hetkellä asenne on huono, kurinalaisuutta puuttuu ja meillä ei ole itseluottamusta. Kyse on monista eri tekijöistä. Olemme käsitelleet asiaa joukkueen sisällä ja kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että asioiden on muututtava hyvin nopeasti.

Arsenal pelaa valioliigaviheriöillä seuraavan kerran lauantaina, jolloin joukkue matkustaa Goodison Parkille Evertonin vieraaksi.