Advertisement

Bernd Lenon siirto Arsenaliin varmistui

Saksalaismaalivahti Bernd Lenon siirto kotimaansa Bayer Leverkusenista Valioliigan Arsenaliin on varmistunut. Arsenal tiedotti Lenon siirrosta eilen verkkosivuillaan. Kuten Arsenalin tapoihin kuuluu, siirron sekä sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu.

”Olen iloinen ja ylpeä päästessäni pelaamaan loistavan seuran Arsenalin paidassa tulevaisuudessa”, Leno kommentoi itse siirtoa tuoreeltaan Twitterissä. ”Teen parhaani ja odotan innolla uuden kauden aloitusta Tykkimiehenä.”

26-vuotias Leno siirtyi kasvattajaseuransa Stuttgartin organisaatiosta Leverkuseniin kesällä 2011 ja otti välittömästi ykkösmaalivahdin paikan itselleen. Seitsemän kauden aikana hän ehti edustaa seuraa yli 230 Bundesliigan ottelussa. Lenon siirto muualle oli varma jo hetken aikaa Leverkusenin hankittua Suomen maajoukkuevahdin Lukas Hradeckyn hänen korvaajakseen.

”Olemme hyvin tyytyväisiä, että Bernd Leno liittyy seuraan”, kommentoi puolestaan Arsenalin manageri Unai Emery seuran verkkosivuilla. ”Bernd on korkean laadun ja ison kokemuksen maalivahti. Hän on ollut huippuluokan suorittaja ja säännöllinen ykkösmaalivahti Leverkusenissa Bundesliigassa viimeisten seitsemän kauden ajan. Olemme kaikki innoissamme että Bernd valitsi Arsenal FC:n ja odotamme että saamme aloittaa työskentelyn hänen kanssaan harjoituskaudella.”

Leno on esiintynyt myös Saksan maajoukkueen paidassa kuuteen otteeseen. Tämän kesän MM-joukkueeseen hän ei kuitenkaan mahtunut, kun Manuel Neuer ja Marc-André ter Stegen taistelivat ykkösmaalivahdin paikasta ja Saksan joukkueenjohto katsoi Kevin Trappin tyytyvän ja viihtyvän paremmin kolmosmaalivahdin roolissa.