Advertisement

Bielsa pyytää Valioliigan päättäjiä säästämään Valioliigan alemmat sarjatasot – “Ne ovat jalkapallon ydin, sydän ja olemus tässä maassa”

Valioliigan alasarjojen pelastamisyritys ja sarjajärjestelmän muutoksiin keskittynyt ehdotus ”The Big Picture” ei ole saanut kannatusta alempien sarjatasojen seuroilta. Myös Valioliigaseurat päättivät yksimielisesti, ettei ehdotusta lähdetä ajamaan eteenpäin.

Liverpoolin ja Man Unitedin kyhäilemä ehdotus sisälsi muutoksia englantilaisten jalkapallosarjojen rahoitukseen ja rakenteeseen. Ehdotuksen ohella pöydällä oli tukipaketin kokoaminen alasarjaseuroille.

”The Big Picturen” ehdotus herätti valtavasti närää ja keskustelua, varsinkin taloudellisesti heikommassa asemassa olevien joukkueiden kohdalla, kun muutosehdotukset vaikuttivat keskittävän rahaa yhä enemmän suurseuroille. Kuitenkin alasarjaseurojen pelastaminen kiinnostaa monia. Leedsin espanjalaismanageri kommentoikin toivovansa, että Valioliigan päättäjät pelastaisivat alasarjat. Bielsan mielestä Ykkös- ja Kakkosliiga ovat englantilaista jalkapalloilua aidoimmillaan.


”Jos joku kuvailee englantilaista jalkapalloa parhaiten, niin se on Ykkös- ja Kakkosliiga. Ne ovat jalkapallon ydin, sydän ja olemus tässä maassa.”

“Jalkapallo on kaupallinen asia, mutta jos joku erottaa englantilaisen jalkapallon muista, se on henki, jolla kilpaillaan. Tätä henkeä kuvailee ylivoimaisesti parhaiten nämä edellä mainitsemani alasarjat.”

”Tämä on minun mielipiteeni. Ehkä olen väärässä. Mutta on tärkeää olla unohtamatta historiaa ja sitä, mistä olet lähtöisin.”

Valmentajavelhon Leeds United jatkaa Valioliiga-taivaltaan maanantaina, kun se kohtaa Wolvesin kotiluolassaan Elland Roadilla.