Advertisement

Bournemouth valmistelee tarjousta Chelsea-kaksikosta

Bournemouth on jo varmistanut historiansa parhaan sijoituksen Valioliigassa. Voitto viimeisestä ottelusta Leicesteriä vastaan takaisi myös sijoituksen sarjataulukon ylemmässä puoliskossa. Nyt seura aikoo The Guardianin mukaan rakentaa tämän perustan päälle tarjoamalla yhteensä noin 30 miljoonaa puntaa Chelsean paidassa tällä kaudella mestaruuden voittaneesta kaksikosta, Nathan Akésta ja Asmir Begovicista.

Kumpikaan pelaajista ei ole Chelseassa tällä kaudella paljon päässyt pelaamaan ja molemmat ovat halukkaita suurempaan rooliin, mitä Chelseassa todennäköisesti on tarjolla. Bosnialaismaalivahti Begovic on toiminut Thibaut Courtoisin takana kakkosmaalivahtina kahden kauden ajan siirryttyään Stoke Citystä kesällä 2015. Hän oli lähellä siirtoa Bournemouthiin jo tammikuussa, mutta siirto kariutui kun Chelsea ei onnistunut löytämään miehelle kokenutta korvaajaa.

Asmir Begovic ei tällä kaudella ole paljon vastuuta saanut. Kuva: Alloverpress.fi

 

Aké puolestaan pelasi jo viime syksyn Bournemouthin paidassa lainasopimuksella. Hän murtautui marraskuussa joukkueen avauskokoonpanoon ja vakuutti otteillaan niin paljon, että Chelsea päätti kutsua 22-vuotiaan hollantilaisen takaisin. Chelseassa loppukauden aikana vastuuta ei Valioliigassa kuitenkaan ole tullut kuin kahdessa ottelussa.

Chelseassa nuoressa topparissa nähdään selvästi potentiaalia, joka vähentää seuran myyntihalua. Tästä huolimatta peliaikaa on tullut niukasti. Aké itse viihtyi hyvin Bournemouthissa Eddie Howen alaisuudessa ja olisi todennäköisesti avoin siirrolle.

Begovicin poistumisen kanssa Chelsealla tuskin on yhtä paljon vastaan sanomista. Courtoisin ollessa kunnossa miehellä ei ole asiaa tolppien väliin, ja jos Bournemouth suostuu maksamaan huhutut 12 miljoonaa puntaa, on myynti varmasti järkevää. 29-vuotias Begovic on maalivahdiksi vielä suhteellisen nuori, joten muutkin joukkueet saattavat tuolla hinnalla olla kiinnostuneita miehen palveluksista.