Advertisement

Bournemouthilla vaikea alkukausi – Howe: ”Emme panikoi”

AFC Bournemouth on perustettu 118 vuotta sitten, mutta se nousi ensimmäistä kertaa historiassaan Englannin korkeimmalle sarjatasolle vasta keväällä 2015. Ensimmäinen kausi, 2015-16, Valioliigassa oli pitkälti totuttelua sarjan vauhtiin ja päättyi sijalle 16, viiden pisteen verran turvassa putoamiselta. Viime kaudella Bournemouth ylitti monien odotukset ja päätyi peräti sijalle 9. Vaikka eroa Eurooppa-liigan karsintoihin oikeuttaneeseen seitsemänteen sijaan oli pisteissä laskettuna enemmän kuin putoamiseen johtaneeseen 18. sijaan, voi sarjataulukon ylempään puoliskoon sijoittumista pitää silti onnistumisena.

Nykyinen kausi sen sijaan on alkanut joukkueelta heikosti. Valioliigasta kasassa on kuudesta ottelusta ainoastaan yksi voitto ja viisi tappiota. Bournemouth on sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Toistaiseksi ainoa voitto tuli kotiottelussa nousijajoukkue Brighton & Hove Albionia vastaan, jonka Bournemouth kaatoi myös liigacupin kolmannella kierroksella.

Kausi ei ole sujunut täysin odotusten mukaan. Manageri Eddie Howe myöntää sen, mutta muistuttaa samalla, ettei vielä ole aika panikoida.

”Kausi on vielä hyvin aikaisessa vaiheessa, mutta emme halua jättää itsellemme vuorta kiivettäväksi”, Howe totesi perjantaisessa lehdistötilaisuudessa. ”Olemme missä ansaitsemmekin olla, mutta emme ole olleet kaukana. Pysyimme melkein tasapelissä Manchester Cityä vastaan mikä olisi ollut todella hieno hetki meille ja meidän olisi luultavasti pitänyt voittaa Everton.”

”Meillä on hyvä joukkue enkä epäile pelaajiemme kykyä, mutta liiga on tänä vuonna hyvin vahva ja on meidän vastuullamme kehittyä. Tästä tulee haastava kausi ja meidän täytyy varmistaa tässä vaiheessa, ettemme tee mitään hätäistä tai panikoi.”

Huomisen Valioliiga-ottelussa Bournemouth saa vieraakseen Leicesterin. Ottelu on hyvin tärkeä, sillä Leicester on Bournemouthia pisteen edellä ja juuri pudotusviivan yläpuolella.

”Se on valtava peli kuten jokainen liigapeli on”, Howe totesi. ”Noste, jonka saimme kahdesta Brighton-pelistä oli selvästi nähtävillä Evertonia vastaan. Suoritus oli todella hyvä, mutta emme saaneet tulosta.”

Bournemouth on saanut myös oman osansa loukkaantumishuolista. Keskikenttäpelaaja Harry Arter ja puolustaja Tyrone Mings ovat edelleen sivussa. Viime viikonloppun Everton-ottelussa kolhun saaneen Dan Goslingin tilanne lauantain ottelua ajatellen on epävarma. Callum Wilson on palannut harjoituksiin, mutta hänkään ei ole ainakaan täydessä pelikunnossa.