Advertisement

Bournemouthin ja Eddie Howen tiet eroavat yhteisymmärryksessä – Howelta tunteikas jäähyväiskirje

Eddie Howe ja Bournemouth sopivat eilen Howen poistumisesta seuran peräsimestä. Bournemouth tippui sarjaporrasta alemmas viikko sitten, vaikka joukkue haki täyden pistepotin Evertonin vieraana. Yhteisymmärryksessä tehty päätös oli lopetus yhdelle jalkapallohistorian hienoimmista tarinoista.

42-vuotias Howe esiintyi seuran managerina yhteensä yli 450 ottelussa. Howen ja Bournemouthin yhteinen matka alkoi vuonna 2008, kun englantilaismanageri otti komentoonsa League Twon putoamiskamppailussa olleen seuran. Howen johdolla Bournemouth nousi Valioliigaan asti, jossa se vietti viisi kautta ennen putoamista. Howe pelasi oman uransa aikana Bournemouthissa puolustajana.

Howen ura Bournemouthissa onkin ollut menestyksekäs ja Howen mielestä nyt oli oikea paikka pistää pillit pussiin. Howe kirjoitti tunteikkaan 1209 sanaisen avoimen kirjeen kaikille Bournemouthin faneille, jossa hän kiitti yhteisestä matkasta. Seuraavassa ote kirjeestä.


”Aion nyt liittyä Bournemouth-kannattajien joukkoon ja uskon, että seura tulee olemaan menestyksekäs tulevaisuudessa. Bournemouth tulee aina olemaan sydämessäni, mutta uskon, että nyt on oikea aika muutokselle seurassa.”

“Olen aina pitänyt huolen siitä, että jokainen managerina tekemäni päätös on paras seuralle ja sen kannattajille. Myös tämä on sellainen. Aion nyt olla hetken rauhassa ja nauttia laatuajasta perheeni kanssa. Odotan innolla, mitä elämä tuo sen jälkeen eteeni.”

“On vaikeaa pukea sanoiksi, mitä Bournemouth merkitsee minulle niin kaupunkina kuin seurana. Olen viettänyt yhteensä 25 vuotta tässä seurassa niin pelaajana kuin managerina ja tämä seuran kanssa yhdessä tehty päätös oli yksi elämäni vaikeimmista.”

“Kuitenkin kaikesta rakkaudesta seuraa kohtaan huolimatta me yhdessä tunsimme, että seuran on aika jatkaa uuteen suuntaan.”