Advertisement

Bournemouthin kapteeni sivussa loppukauden

Bournemouthin kapteeni, oikea laitapuolustaja Simon Francis on loukkaantumisen vuoksi sivussa koko loppukauden. Kokeneen 33-vuotiaan Francisin polven ristiside repesi tapaninpäivän Valioliiga-ottelussa Tottenhamia vastaan. Bournemouth tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Francis on ollut tärkeä palanen Bournemouthin puolustuksessa koko seuran Valioliiga-putken ajan. Kolmella edellisellä kaudella hän pelasi jokaisella yli 30 ottelua. Tällä kaudella hän ehti pelata 17 ottelussa ollen sivussa vain kahdesti. Noissa otteluissa ajoittain myös topparina pelannut Francis syötti myös kaksi maalia.

”Olemme järkyttyneitä siitä, että menetimme Simonin vakavalle polvivammalle”, kommentoi Bournemouthin manageri Eddie Howe tapausta. ”On valtava isku meille menettää kapteenimme ja pelaaja, joka on pelannut niin hyvin ja tasaisen varmasti joukkueelle jo pitkän aikaa.”

Howe uskoo Francisin kuntoutumisen olevan kuitenkin hyvissä käsissä ja pelaajan itsensäkin tekevän kaikkensa päästäkseen takaisin täyteen kuntoon.

”Edessä on pitkä tie, mutta Simon on ammattilaisen perikuva ja hänellä on positiivinen asenne sekä hyviä ihmisiä ympärillään”, hän jatkoi. ”Tiedän, ettei hän jätä yhtään kiveä kääntämättä yrittäessään päästä takaisin niin pian kuin mahdollista. Hän saa parasta mahdollista hoitoa sekä rakkautta ja tukea kaikilta seuran sisällä.”

Uutinen on kova isku Bournemouthille, joka on tukevasti keskikastissa, mutta haisteluetäisyydellä jopa Euroopan kentille oikeuttavista paikoista. Kauden ollessa puolivälissä Bournemouth on sijalla 12, mutta vain kahden pisteen päässä seitsemäntenä olevasta Leicesteristä. Ero putoamisviivaan on kasvanut jo 14 pisteeseen.