Advertisement

Brighton lähellä uuden managerin nimittämistä

Graham Potter on yksi mielenkiintoisimmista managereista jalkapallossa, etenkin englantilaisesta näkökulmasta katsottuna. Potter on hyvin lähellä tilannetta, jossa hänestä tulee Brightonin uusi manageri potkut saaneen Chris Hughtonin tilalle. Potterin tie Valioliigaan, mikäli se toteutuu, on ollut kaikkea muuta kuin tavanomainen.

Englantilainen aloitti uransa managerina vuonna 2010 ruotsalaisen pikkuseuran Östersunds FK:n managerina. Östersundsissa englantilainen vietti peräti kahdeksan vuotta. Miehestä ei ollut kovin moni kuullut juuri mitään, ennen kuin hän johdatti ruotsalaisseuran Eurooppa-Cupin lohkovaiheeseen ja aina jatkopeleihin saakka. Siellä he saivat vastaansa Valioliigaseura Arsenalin. Arsenal eteni otteluparista jatkoon, mutta Potterin Östersunds haki Emiratesilta loistavan 1-2 voiton.

Tuon kauden jälkeen Potter nousi managerien valokeilaan ja sai täksi kaudeksi siirron Englannin mestaruussarjaan pudonneeseen Swanseaan. Swansean kanssa ensimmäinen kausi sujui ailahdelleen, mutta walesilaiset ylsivät lopulta sarjassa sijalle 10.


Nyt Potter on siirtymässä jälleen pykälän ylöspäin ja Brightoniin. Brightonin ja Swansean kerrotaan päässeen sopuun korvauksesta, jonka Swansea saisi Brightonilta, mikäli Potter vaihtaa Valioliigaseuraan. Sky Sportsin tietojen mukaan korvaus olisi vain hieman vajaat kaksi miljoonaa euroa. Potterin henkilökohtaiset neuvottelut Brightonin kanssa ovat vielä kesken.

 

BETSAFE TARJOAA ILMAISVETOKLUBIN. NAPPAA TÄSTÄ KAKSI 10€ ILMAISVETOA JOKA VIIKKO!

 

Seuraa myös Twitterissä!
@pasi_rosti
@vaihtopenkkicom