Advertisement
" "

Brighton matkustaa Anfieldille – murskaako Liverpool jälleen?

Lauantai-illan päätösottelussa Liverpool ja Brightonin mittelevät pisteistä Anfieldilla.

Roimasti kesän siirtomarkkinoilla vahvistunut Liverpool on aloittanut kauden odotetun vahvasti. Avauskierroksella joukkue murskasi West Hamin kotikentällään lukemin 4-0, ja toisessa ottelussa Crystal Palace kaatui vieraissa 2-0.

Brighton aloitti kauden 2-0 -tappiolla Watfordin vieraana, mutta voitti viime sunnuntaina kotikentällään Manchester Unitedin komeasti maalein 3-2.

Anfield on ollut viime vuosien aikana vastustajille erittäin vaikea paikka pelata ja sitä se tulee olemaan myös jatkossa. Liverpool-manageri Jurgen Klopp on saanut luotua seuran ympärille hienon ilmapiirin ja fanit ovat vahvasti joukkueen tukena pelistä toiseen.

Liverpool oli viime kaudella Brightonille melkoinen peikko. Joukkue voitti kauden molemmat keskinäiset ottelut murskalukemin, vieraissa 5-1 ja kotikentällään 4-0.

Lauantain iltaottelusta ei voida odottaa mitään muuta kuin kotijoukkueen murskavoittoa. Brighton oli viime kaudella sarjan huonoin vierasjoukkue ja joukkue säilyi Valioliigassa ainoastaan kotipeliensä ansiosta. Joukkueen pelaajamateriaali on myös sarjan heikoimpia, kun Liverpool on puolestaan sarjan parhaimpia nippuja.

Joukkueet pääsevät lähtemään otteluun lähes parhaimmilla miehistöillään. Liverpoolilta sivussa on pitkäaikaispotilas Alex Oxlade-Chamberlain ja Dejan Lovren.

Brightonilta sivussa on luottotoppari Lewis Dunk, laitapuolustaja Bruno Saltor sekä hyökkääjä Jose Izquierdo.

Seuraa häntä: Sadio Mane (Liverpool)

Senegalilaislaituri on tällä hetkellä Liverpoolin hyökkäyspään paras pelaaja. Jo viime kaudella kovat tehot nakuttanut Mane on ensimmäisten otteluiden perusteella kehittynyt kesän aikana entisestään. Mane teki kaksi maalia kauden avausottelussa West Hamin verkkoon, ja maanantain Palace-ottelussa senegalilainen löi viimeisen naulan Palacen arkkuun viimeistelemällä lisäajalla Poolin 2-0 -voittolukemat. Jos viime kaudella Mohamed Salah yllätti kaikki voittamalla Valioliigan maalikuninkuuden, on Manella kaikki mahdollisuudet tehdä tällä kaudella sama temppu.

Liverpoolin ja Brightonin välinen ottelu käynnistyy lauantaina kello 19.30.