Brighton piti Arsenalia pilkkanaan Emiratesilla – Tykkimiesten voitottomien otteluiden putki kasvoi jo yhdeksään!

Kuva: TT, Jed Leicester

Pohjoislontoolaisseura Arsenalilla on käynnissä vaikea vaihe. Arsenal antoi viime viikolla kenkää espanjalaismanageri Unai Emerylle, ja väliaikaismanageriksi nimitettiin seuralegenda Freddie Ljungberg.

Managerina täysin kokemattoman Ljungbergin alku Arsenalin peräsimessä on ollut umpisurkea. Viime viikonloppuna sarjan häntäpäähän kuuluva Norwich onnistui raapimaan kotikentällään 2-2 -tasapeliin Tykkimiehiä vastaan, eikä torstai-illan kotiottelussa Brightonia vastaan kelkka kääntynyt voittojen tielle.

Arsenal pelasi kotiyleisönsä edessä häpeällisen huonosti ja hävisi niin ikään sarjan häntäpäähän kuuluvalle Brightonille maalein 2-1.

Avausjaksolla nähtiin yksi maali. Brightonin englantilaistoppari Adam Webster laukoi maalinedusruuhkasta vierailijat 1-0 -johtoon. Enemmänkin oli tarjolla, mutta Arsenal-vahti Bernd Leno oli maalillaan mies paikallaan.

Toisen jakson alussa Arsenal pääsi peliin mukaan, kun Mesut Özilin antama kulmapotku tavoitti Alexandre Lacazetten, joka puski pallon taidokkaasti ohi Brighton-veskari Mathew Ryanin.

Hieman vajaa vartti myöhemmin Emiratesin kotiyleisö tuuletti toistamiseen, kun David Luiz tyrkkäsi pelivälineen maaliin. Riemu loppui kuitenkin lyhyeen, kun VAR-tarkastuksesta paljastui, että Luiz oli tilanteessa paitsiossa.

Ottelun voittomaali näki päivänvalonsa kymmenen minuuttia ennen loppua. Aaron Mooyn keskitys tavoitti Neal Maupayn, joka puski pallon tarkasti maalin alakulmaan.

Arsenal sai vielä ottelun lopussa tuhannen taalan paikan nousta tasoihin, mutta Ryan torjui taidokkaasti brassihyökkääjä Martinellin puskuyrityksen.

Tappion myötä Arsenalin voitottomien otteluiden putki kasvoi jo yhdeksään. Paluu Mestarien liigaan alkaa olla jo kaukainen haave, sillä ero neljäntenä olevaan Chelseaan on kasvanut peräti kymmeneen pisteeseen.