Brightonille jäi pelkkä luu käteen onnekkaan Chelsean viedessä pisteet – Bramall Lanella Wolves oli tyly vieras

Valioliigan avauskierros jatkui maanantaina kahdella ottelulla. Bramall Lanella kohtasivat viime kauden yllättäjäjoukkueet Sheffield United sekä Wolves ja Amex Stadiumilla pisteistä taistelivat Brighton ja Chelsea.

Illan avauskamppailuna pelattu Sheffield United-Wolves -ottelu ratkesi jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Raul Jimenez ja Romain Saiss onnistuivat kumpikin maalinteossa. Sheffield United hallitsi ottelua takaiskumaalien jälkeen, mutta joukkue ei päässyt tolppaa lähemmäs maalintekoa, eikä täten saanut kiriään käyntiin. Wolvesilla oli pelin aikana muutama paikka ratkaista ottelu lopullisesti kolmannen maalin muodossa, mutta loppulukemiksi kirjattiin jo 6. peliminuutin jälkeen taululle olleet 0-2 -lukemat.

Myöhäisillan ottelussa Brighton haastoi oikein todenteolla Chelsean, mutta ei saanut ansaitsemaansa palkintoa Frank Lampardin miehistön napatessa jokseenkin jopa onnekkaasti täydet kolme sarjapistettä 3-1 -vierasvoitolla.

Ottelun avausmaali nähtiin 23. peliminuutin kohdalla, kun Jorginho onnistui maalinteossa Timo Wernerin hankkimasta rangaistuspotkusta. Brighton vyöryi läpi avausjakson vaarallisesti kohti Kepan vartioimaa Chelsea-maalia, mutta isännät joutuivat poistumaan tauon viettoon 0-1 -tappioasemassa.

Toisen jakson alussa sama meno jatkui, eikä aikaakaan, kun Brighton sai ansaitsemansa tasoitusmaalin. Leandro Trossardin laukaus rangaistusalueen rajalta painui tarkasti oikeaan alakulmaan ohi Kepan, joka olisi voinut nopeammalla reagoinnilla ehtiä pallon eteen.

Brightonin tasoitusmaalista ei ehtinyt kulua kuin reilu minuutti, kun toisessa päässä tapahtui kummia. Chelsean laitapuolustaja Reece James viritteli noin 30-metristä ”toivotaan, toivotaan” -tyyppisen laukauksen, joka sattui tällä kertaa napsahtamaan kohdilleen ja painui voimalla Brighton-maalin yläkulmaan.

Vain hetkeä myöhemmin Brighton-kippari Lewis Dunk pääsi puskemaan vapaasti lähietäisyydeltä, mutta englantilaistopparin pusku painui aavistuksen vasemman tolpan ohi. Päivä ei selvästikkään ollut Dunkin ja Brightonin, sillä tällaisista avopaikoista kokenut toppari puskee normaalisti noin yhdeksän kertaa kymmenestä sisään.

Dunkin missauksesta ei ehtinyt kulua aikaakaan, kun omissa kolissa. Chelsea-toppari Kurt Zouman heppoinen kuti painui kimmokkeen kautta ohi Brighton-vahti Mathew Ryanin katkaisten samalla isäntien selkärangan.

Ottelun viimeiset 25 minuuttia oli enemmän tai vähemmän pelailua. Kumpikaan joukkue päässyt vaarallisille maalipaikoille, eikä lisämaaleja enää nähty.

Valioliiga jatkuu lauantaina, jolloin käynnistyy kauden toinen ottelukierros. Tuolloin kautensa avaavat myös tänä viikonloppuna huilanneet Aston Villa, Burnley sekä Manchesterin joukkueet City ja United.