Advertisement

Brittijournalisti ehdotti Valioliigalle tapaa pelata kausi päätökseen – ehdotus pystyttäisiin toteuttamaan yhden viikonlopun aikana

Tulikuuma puheenaihe on jo pitkään ollut se, milloin valioliigakausi 2019/20 jatkuu, vai jääkö kausi kesken. Vaihtoehtoja kauden päätökseen pelaamiselle haetaan jatkuvasti, mutta Englannissa koronaviruspandemia on vasta saavuttamassa ”huippuaan”.

Vaikka viime aikoina on paljon puhuttu siitä, että kautta yritetään jatkaa kesäkuussa suljettujen ovien takana, kuulostaa se ainakin allekirjoittaneen korvaan todella utopistiselta ajatukselta.

Brittijournalisti Richard Forsyth ehdotti tällä viikolla varsin erikoista tapaa saattaa valioliigakausi päätökseen. Forsyth nimittäin ehdotti, että kauden loput ottelut pelattaisiin rangaistuspotkukilpailuina.

Kaikki joukkueet nimeäisivät otteluihinsa viisi vetäjää, ja sarjapisteet jaettaisiin kymmenen laukojan jälkeen, eli jatkovetäjiä ei nähtäisi tasatilanteessa, vaan siinä kohtaa molemmille joukkueille jaettaisiin yksi sarjapiste. Tehdyt ja päästetyt maalit huomioitaisiin myös sarjataulukkoon.

Joukkue, joka olisi isännöinyt normaalisti ottelua, saisi valita ennen ottelua, kumpi joukkueista aloittaa laukomaan.

Valioliigan kannalta tämä ehdotus olisi helppo toteuttaa, sillä tapahtuma voitaisiin järjestää yhdessä paikassa yhden viikonlopun aikana. Samalla myös vältyttäisiin siltä skenaariolta, että kausi jäisi kesken.

Tämän ehdotuksen toteuttaminen vaatisi kuitenkin televisioyhtiöiden hyväksyntää. Se vaikuttaa todella epätodennäköiseltä, koska rangaistuspotkukilpailut kestävät vain noin 5-10 minuuttia, kun taas normaali ottelut taukoineen kestävät lähes kaksi tuntia.